Afbeelding

Theater Markant presenteert seizoen 2010-2011

Kunst en cultuur 42 keer gelezen
UDEN - Na een goed jaar met fantastische hoogtepunten zoals Huub Stapels ‘Mannen komen van Mars, Vrouwen komen van Venus’ en Frans Bauer staat er weer een prachtig nieuw seizoen voor de deur. De crisis raakt de theaterwereld maar Theater Markant behoudt zijn bezoekersaantallen. Uiteraard moet er hard voor gewerkt worden, mensen beslissen steeds later en wachten met hun theateravonden plannen. Theater Markant heeft meer en meer een regiofunctie en merkt dat mensen van Uden én omstreken blijven komen naar het theater.

Programmering 2010-2011
Dit jaar staan er veel grote en bijzondere producties. Toegankelijk, een groot bereik en meerdere speeldata zijn het gevolg. In elk genre staan grote (internationale) producties, grote namen en opvallende producenten.

[image=136871]

Shows
Het Canadese Barrage brengt een fantastische muzikale show met allerlei soorten muziek. Folk, popsongs, bigband klassiekers en latin jazz komen allemaal voorbij in een opzwepende show. Uit Ierland komt Ragús, vol riverdance en Ierse muziek. Andere continenten worden vertegenwoordigd in grootse internationale shows als The Russian Dance Theatre, Mother Africa en Yamato uit Japan.

Opera en operette
Een echt operaprogramma weer dit jaar: 2 opera’s én een operette. De opera’s van dit jaar zijn Tosca en Nabucco en de operette is Die Fledermaus.

Dans
In een geheel nieuwe setting en met prachtige kostuums: klassiek ballet De Notenkraker. Als modern ballet staat daar tegenover Scapino met een try-out van ‘Songs for Drella’

Klassiek
Een prachtig nieuw concept: klassiek met ene jasje! Prachtige muziek met muzikanten in een traditioneel kostuum en met sfeervolle belichting. ‘Classis by Candlelight’ is misschien wel gebaseerd op het jaarlijkse ‘Markant bij kaarslicht’ van Theater Markant zelf?? Verder terugkeer van Wibi Soerjadi en een Johannes Passion met Pasen.

[image=136873]

Musicals
Na ‘Fame’, ‘Grease’ en ‘Hairspray’ komt nu van dezelfde makers: ‘Legally Blonde’ met Kim-Lian van der Meij. Ook in Markant: Dokter Dolittle, Toon, de Musical (over Toon Hermans) en JE ANNE, over Anne Frank.

Cabaret

Grote namen: Herman van Veen, Sanne Wallis de Vries, Klaas van der Eerden en Tineke Schouten. En op de voorkant van het magazine: Simone Kleinsma!

Theaterconcert
Grote zangeressen van Nederland: Trijntje Oosterhuis, Ruth Jacott, Berget Lewis, Liesbeth List, Sabrina Starke en Edsilia Rombley.
Daarnaast ook Frank Boeijen, Rob de Nijs, Stef Bos en Rowwen Hèze!

Toneel
Twee oscarwinnende verhalen op de planken: De Aanslag en Karakter! Ook grote actrices zoals Linda van Dyck en Anne-Wil Blankers staan op de planken in prachtige stukken als Lente en Ontrouw.

Familietheater
Theater Markant staat bekend om het grote aanbod voor kinderen. Bekende titels als Kabouter Plop, Mega Mindy en een live-show van SpangaS staan op de planken.

[image=136872]

Kaarten reserveren gaat bij Markant altijd gemakkelijk: geen abonnementsperiode, maar iedereen mag vanaf 10 mei reserveren! Of je nu 1 of 10 kaarten wilt bestellen! En het snelst via internet. http://www.theatermarkant.nl
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant