Afbeelding

Paardentrailer kantelt op A50

Column 13 keer gelezen
Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=48656]

Ons konijn lag van de week dood in zijn hok. Heb ik toch anderhalf uur lopen zoeken waar ik de batterij moest verwisselen!? En hoelang moet een krokodil na het eten wachten tot hij weer mag zwemmen? Geen idee. Ik heb nou eenmaal weinig verstand van dieren. Toen onze vissenkom een keer overliep dacht ik serieus dat onze goudvis een urineprobleem had, anders kon ik het niet verklaren. Onze kat bleken we dus jarenlang te vet eten te hebben gegeven. Hij zegt geen “miauw” meer, maar “mayo”. En onze hond kreeg dus weer te weinig te drinken. Hij dronk al jaren uit ons toilet. Dat bleek toen hij ineens begon te blaffen als een wc-eend. Ik wil maar zeggen, van dieren weet ik niks.

En daarom verbaasde ik me afgelopen weekend ook zo over dat verkeersbericht. Op de A50 bleek een paardentrailer te zijn omgeslagen. Ik zag op kliknieuws de foto’s van het gekantelde ding. De twee inzittenden zaten er nog in en waren uiteraard zo dood als … tja, als twee dooie paarden. De kans dat die arme dieren nog zouden leven was even groot als … als de kans dat Natalee Holloway dit weekend bij de Geffense plas het strand op komt gelopen, of dat Bacteria het Open Beentje uit Dieden alsnog een Michelinster krijgt. Althans dat dacht ik. Maar tot mijn stomme verbazing bleken de twee geen schrammetje te hebben opgelopen. Beiden stapten net zo nonchalant de gedeukte koektrommel uit, alsof ze wilden zeggen: “Nou, een beetje vreemde manier van remmen, zo op zijn kant, maar ter zake: Waar is het voer?“ Onbegrijpelijk. Volgens dierenartsencentrum de Peelhorst in Volkel lopen paarden zelden wat op wanneer hun trailer crasht. De paardendeskundige wist ook niet precies hoe dat kwam.

Prachtig niet, die mysteriën des levens? Waar blijven de partners van al die alleenstaande sokken die je jaarlijks uit de wasdroger haalt? We kunnen onze ogen sluiten maar waarom kunnen we dat niet met onze oren? Die moeten altijd open blijven. En hoe komt het dat je haar altijd lichter wordt van de zon, en nooit bruiner? Er zal allemaal best wel een reden voor zijn, maar weet je, ik wil het antwoord niet eens weten. Nee, laat maar. Het leven is als een lingeriemodel. Er moet wat te raden over blijven. Lekker spannend.

Terwijl ik dit zit te typen zie ik dat onze hond net een heel doosje tictacs naar binnen heeft gewerkt. Maar wat denk je? Hij blijft uit zijn bek stinken. Ra ra …

Een mysterieus weekend gewenst door

Mark van de Veerdonk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant