Afbeelding

Spectaculaire BMX baan in Volkel geopend

Sport 144 keer gelezen
VOLKEL – Het is een spectaculair gezicht, die fietsjes op de geweldige BMX baan aan de Heikantsepad in Volkel. Burgemeester Henk Hellegers opende zaterdagavond deze nieuwe aanwinst voor Volkel en hij was allang blij dat hij dat niet op zo’n fietsje hoefde te doen. Hij drukte op de knop waarmee het grote startblok naar beneden ging zodat de jongste leden van Fietcross Vereniging Volkel naar beneden konden stuiven.

[image=137646]

De startbult is gigantisch geworden. Helemaal overkapt, hoog en lekker breed. Zat er voorheen een oude zeecontainer onder, nu is onder de startbult een magazijn gebouwd waar de spullen van de Stichting Volkel in de Wolken en de Kindervakantieweek zijn opgeslagen. De nieuwe professionele BMX baan is er gekomen dankzij de hulp van vele vrijwilligers, ook van Volkel in de Wolken, sponsoren en de medewerking van de gemeente Uden. De totale kosten zouden zonder al deze hulp op drie ton gekomen zijn, volgens Jan Coppens van het gelijknamige warenhuis. Hij zorgde overigens voor vuurwerk na de opening.
De gemeente Uden heeft na een subsidie van 40.000 euro aan de vereniging een extra eenmalige subsidie gegeven van 25.000 euro. Een ton is opgebracht door sponsoren. Twee jaar is er aan gewerkt en nu ligt er misschien wel de beste baan van Nederland. Dat belooft wat voor de Volkelse leden. Ze kunnen nu op topniveau trainen en wellicht dat er in de toekomst iemand uit Volkel tot de nationale selectie toe kan treden. Drie leden daarvan gaven zaterdagavond een demonstratie. Coördinator Rob Claessen is trots op de club die al 36 jaar bestaat. De club heeft maar vijftig leden en zondag verwacht hij zeshonderd fietsers en 2000 man publiek. Volkel is hiermee een evenement rijker want de KNWU heeft geregeld dat er zondag al een wedstrijd uit de Topcompetitie wordt gehouden.

[image=137645]

Om 10.00 uur beginnen de wedstrijden voor de kleintjes, om 14.00 starten de junioren en de Eliten. Dat zijn de echte toppers, de profs. Zij doen mee om punten te vergaren voor de Olympische Spelen en zullen het echte werk laten zien. Entree zondag is vijf euro, onder de twaalf jaar gratis.
[image=137647]


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant