Afbeelding

FC De Rakt kan UDI'19 aardig bijbenen

Sport 7 keer gelezen
UDEN – Ze zijn best trots op zichzelf, de heren van FC De Rakt. Ze verloren zaterdag met ‘maar’ 2-0 van het eerste van UDI’19/Beter Bed in een wedstrijd die gespeeld werd als extraatje bij de opening van het nieuwe clubhuis in sportpark Moleneind. Er was gezellig veel publiek dat bestond uit zowel UDI-fans als De Rakt-aanhangers.

[image=137644]

Volgens voorzitter Jan van den Elzen heeft FC De Rakt goed gepresteerd tegen een team uit de hoofdklasse. “Wij spelen in de laagste! Ze hebben zich kranig gehouden. Met de rust was het pas 2-0 en dat hebben ze zo weten te houden. Ik dacht dat ze conditie tekort zouden komen, maar dat viel mee. Ze hebben vooral gruwelijk verdedigd natuurlijk, maar ik ben er trots op.” En dat mag de club volgens voorzitter Paul Rüpp van UDI”19/Beter Bed ook zijn op het clubhuis. ”Dat ziet er fantastisch uit. Ze hebben het goed voor elkaar.”
FC de Rakt gaat als het goed is zondag opnieuw de wereld over. Dan komt een Japanse televisieploeg opnamen maken tijdens de wedstrijd van de dames tegen de oud-prinsen van carnavalsvereniging De Knoerissen. Deze ludieke wedstrijd tussen de rokjes van de dames en de rokkostuums van de prinsen begint om 13.15 uur. Het duel is tijdens het jaarlijkse Toontje Verkuijlentoernooi. Het Japanse tv-station maakt een serie reportages over de WK-koorts in Nederland en typisch Nederlandse voetbalgebruiken. De tv-ploeg maakt opnamen bij FC de Rakt omdat hier de dames als enige ter wereld in rokjes spelen.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant