Afbeelding

54ste Pinkstertoernooi in Tunnis

Sport 19 keer gelezen
SINT ANTHONIS – Al 54 jaar bestaat het Pinkstertoernooi Sint Anthonis. Een begrip in de volleybalwereld, niet alleen in Nederland, maar wereldwijd. Het staat sinds een jaar of twaalf te boek als het officiële Open Nederlands Volleybalkampioenschap op gras.

Volgens de voorzitter van de organisatie, Géon Reijnen, kent het toernooi een beproefde formule. Er is volleybal op hoog niveau, aantrekkelijk voor het publiek. Maar er is ook ruimte voor feest. Door het tijdstip zien veel clubs het evenement traditioneel als de afsluiting van hun seizoen. En dan komen ze allemaal een pilsje pakken.
Op het voetbalterrein van DSV in Sint Anthonis zijn twintig velden uitgezet met strakke nethoogtes en omzoomd door tribunes. Op zaterdag 22 mei wordt, als opmaat voor het ‘grote’ toernooi, tussen 9.30 en 18.30 uur het Nederlands kampioenschap voor jeugdteams (13 tot en met 18 jaar) op drie niveaus gehouden. Die dag is er ook het beachtoernooi voor jeugd van 17 en 18 jaar. Er komen tot tachtig jeugdteams.

Top

Op zondag en maandag is het seniorentoernooi waarbij de top van Nederland zal aantreden. Wellicht zijn bij het beachvolleybal ook Richard Schuil en Reinder Nummerdor de tweede dag van de partij; op zondag sluiten zij een toernooi in Rome af. Burgemeester Sijbers opent het toernooi zondag officieel om 9.45 uur. Die dag zijn de poulewedstrijden. De finalewedstrijden worden op maandag tussen 9.30 en 18.00 uur gespeeld.
De avonden van het Pinksterweekend worden gevuld door de Pinksterparty op sportpak De Laan. Op vrijdag is er het RaboMusicEvent voor Rabobank-leden in de feesttent. Zaterdag speelt de PPM Showband en op zondag Cold Turkey.

[image=137739]



Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant