Afbeelding

Udense Flik-Flak acrobaten naar NK

Sport 116 keer gelezen
DEN BOSCH – De Udense acrobaten van Flik-Flak ’s-Hertogenbosch/V&K Uden hebben zich allemaal weten te kwalificeren voor de Nederlandse kampioenschappen Acrogym. De nationale titelstrijd vindt in het weekeinde van 5 en 6 juni plaats in Oss.

[image=137743]

Hannah Zwaans en Charlotte Laane groeiden in het seizoen en stonden bij de laatste NK-kwalificatiewedstrijd op het podium in de categorie jeugd damespaar. In de categorie jeugd damesgroep kwalificeerden Veerle Martens, Milou Waals en Janneke Westelaken zich overtuigend; tweemaal stonden zij op het podium. In dezelfde categorie behaalden Sanne Paauwe, Denise Brouwer, Lisa Wijdeven en Esther de Wolff, Yara Zwaans en Sofieke School een NK-ticket.
Ook Nina Zwaans, Melanie Boom en Sanne Donker komen 5 en 6 juni in actie in Oss. De junior damesgroep was dit seizoen een aantal maal dicht bij een podiumplaats in deze sterke categorie. Bij de damesgroepen senioren staan Lieke Luites, Marlies Kanters en Nicole Rooijendijk namens Flik-Flak/V&K Uden op het NK. Zij wisten dit jaar een kwalificatiewedstrijd te winnen.
Coach Jacqueline Martens is zeer tevreden met de prestaties van de topsportgroep van Flik-Flak. Naast bovengenoemde teams is namelijk ook het mixpaar Kim Foppen en Jouke Zijlstra gekwalificeerd voor de NK en het WK. “De complete groep staat op het NK en in alle categorieën doen we mee voor de medailles. Dat is een heel mooi uitgangspunt”, aldus Martens.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant