Afbeelding

‘In mijn dromen al vaak in Markant gestaan’

Muziek 7 keer gelezen
UDEN - “Kijk”, zegt MarieChristien als ze voor Theater Markant staat. “Daar op het raam!” Inderdaad, daar staat háár náám bij vrijdag 28 mei en daar is ze superblij mee.

[image=137830]

Een droom komt uit!
“Ja, in mijn droom heb ik hier al heel vaak gestaan.”

Krijg je het podium gevuld?
“Met vijf live muzikanten! De show duurt twee keer 50 minuten en ook die vul ik makkelijk.”

Maar toch, het grote theater?!
“Het is ook een echte theatershow. Ik heb ook een regisseur die precies zegt wat en hoe. Het wordt een selectie van 22 liedjes met stukjes theater er tussen door.”

Ga je ook grapjes maken?
“Nou, het is een vrij serieuze show, maar ook een hele mooie. Hij heet ‘Voetsporen’. Het levenspad komt voorbij.”

Jouw levenspad?
“Niet mijn levensverhaal, maar een levensverhaal, Ik schrijf vrij veel autobiografisch, maar deze show wilde ik echt van me af schrijven. Het is niet ‘ik’ die het meemaak, maar iedereen kan in de huid van mij kruipen. Het is heel herkenbaar. Twijfels, relaties, keuzes maken, kind zijn, alle stappen komen er in voor.”

Is de show eenmalig?
“Hij is voor Markant gemaakt, speciaal voor deze show is de band samengesteld, maar het is wel de bedoeling de show vaker te doen. Dit wordt de première.”

Goh Markant!
“Vorig jaar ben ik hier op 28 mei geweest. Dana Winner trad op, maar ik was er ook omdat het dan een jaar van te voren was.”

Het blijft een hele stap.
“Ik stop in mijn shows altijd ook al een beetje theater, maar dit is écht theater. Mijn verhalen zijn omgezet in theatertaal. Ik heb ook weer teksten moeten studeren, houdingen aanleren en hoe ik loop. Het automatische dat ik had is nu weer even op scherp gezet. Ik ben nu weer heel bewust, van ‘wat zing ik?’ en ‘hoe kijk je dan?’ Sommige nummers zing ik al twintig jaar en sommige dingen passen niet meer bij wat je zingt. Ik was soms heel serieus aan het zingen terwijl ik vrolijk was. Zelf zie je dat niet meer, maar iemand die er helemaal van buiten af naar toe kijkt, die ziet dat.”

Opgelost?
“Ja, de mimiek is nu weer heel duidelijk. Het spring in het veld is er een beetje vanaf, maar het is nog wel heel dicht bij mij gebleven. Dat was ook het spannende om met een regisseur aan het werk te gaan. ‘Ja, maar ik wil nog wel MarieChristien blijven’ en dat is heel goed gelukt.”

Hoe liep die droom eigenlijk af?
“Het was een groot succes!”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant