Afbeelding

Regioclub Red Sox aan slag met G-team

Sport 18 keer gelezen
UDEN - Honk- en softbalvereniging Uden Red Sox heeft het initiatief genomen om deze tak van sport ook voor mensen met een verstandelijke beperking toegankelijk te maken. In navolging van enkele clubs in de Randstad gaat deze regioclub een G-team opzetten: de Red Sox Giants.

[image=137931]

Met dit team wordt Curveball gespeeld. Dit is een spelvariant die speciaal is ontwikkeld voor recreatief sporten, geschikt voor allerlei doelgroepen. En met aangepast materiaal staat veiligheid voorop. In eerste instantie worden er onderlinge wedstrijdjes gehouden. De spelregels zijn eenvoudig en na een gezamenlijke warming-up kan het spel meteen beginnen. Als in de toekomst meer clubs in de regio een G-team hebben, komt een mogelijke competitie in beeld. Om dit initiatief in alle opzichten te laten slagen wordt Red Sox bijgestaan door de bond KNBSB, de Cruijff Foundation en diverse instellingen in de regio waaronder MEE, de Stichting voor Sport en Recreatie voor bijzondere Doelgroepen en de sportcoach van Dichterbij.

Proefperiode
De Red Sox Giants komen vanaf 8 juli bij elkaar op de donderdagavond van 18.30 tot 20.00 uur op sportcomplex Moleneind aan de Aalstweg in Uden. Trainingspak en sportschoenen (liefst met noppen) zijn voldoende om mee te kunnen doen. Het verdere materiaal is aanwezig. De begeleiding is in handen van Kitty de Laat, Saskia van der Wijst en Marc Isphording. De periode tot de zomervakantie is een proefperiode om kosteloos kennis te maken met deze sport. In een speciale folder is het een en ander lezen over curveball-G, de variant op honkbal die dit team gaat spelen. Voor aanmelding, folder en nadere informatie: Marc Isphording, 0413-247684 of .
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant