Afbeelding

Giggut is tevreden over inzenders

Muziek 2 keer gelezen
SON EN BREUGEL – Nog anderhalve week, dan I shet tijd voor de tweede editie van het Riverside Festival in Son en Breugel. Giggut Events, dat muziekliefhebbers uitdaagde een tekst te schrijven, is tevreden over de inzendingen die het tot nu toe kreeg. Maar: er is ruimte voor meer!

“Het loopt , we hebben al reacties binnen”, vertelt Hans Teulings, een van de organisatoren van het festival dat vorig jaar tweeduizend bezoekers trok. Giggut Events daagde feestgangers uit een tekst te schrijven op het refrein van ‘500 Miles’ van The Proclaimers:

“But I would walk five hundred miles and I would walk five hundred more. Just to be the man who walked a thousand miles to fall down at your door.”

[image=137070]

Inzenders mogen in het Engels, maar ook in het Nederlands. Volgens Teulings zijn de inzendingen die hij tot nu toe kreeg, prima van kwaliteit. “Leuke teksten! En de deelnemers vinden het ook leuk om mee te doen. Eentje schreef dat het al een hele eer was als wij zijn tekst zouden zingen. Hem ging het niet eens om devrijkaarten die je kunt winnen.” Want die twee zaken staan er op het spel: Giggut geeft vijf keer drie vrijkaarten weg, én Giggut!? Live speelt de beste vijf inzendingen tijdens het festival. “We hebben al gerepeteerd en we scherpen de inzendingen zangtechnisch wat aan, maar voor negenennegentig procent laten we ze intact. Ze zijn heel zingbaar.”

Wie alsnog mee wil doen, kan een tekst mailen naar . Het nummer ‘500 Miles’ van The Proclaimers is onder andere te beluisteren op You Tube. Deelnemers moeten hun inzending uiterlijk op zondag 30 mei opsturen.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant