Afbeelding

Winterhike Scouting Uotha

Algemeen 76 keer gelezen
UDEN - Zes leden van de Davy Crockett stam van scouting Uotha uit Uden hebben van 27 december tot 29 december een primitieve tocht van zo’n 50 kilometer gelopen in de Belgische en Luxemburgse Ardennen. Tijdens de winterhike lopen de stamleden met bepakking een route tussen twee treinstations onder primitieve omstandigheden.

[image=161667]

Op 27 december vertrokken Dirk, Jeroen, Joost, Maarten, Peter en Twan met de trein naar Bastogne in de Belgische Ardennen. Met het kerstdiner achter de rug begon hier hun primitieve avontuur. De komende drie dagen zouden bestaan uit lopen met alle benodigdheden, koken op een brandertje en slapen in een tent in de sneeuw. De route liep via Luxemburg weer terug naar België, waar Arlon het eindpunt was. Dit jaar werd de winterhike extra bemoeilijkt door de grote hoeveelheid sneeuw in de Ardennen. Op sommige plaatsen lag bijna een halve meter.
Al vele jaren organiseert de Davy Crockett stam van scouting Uotha een winterhike. Deze begint altijd op 27 december en eindigt op 29 of 30 december, afhankelijk van de omstandigheden ter plaatse. Er worden twee treinstations in de Belgische Ardennen uitgezocht, die als begin- en eindpunt van deze winterhike dienen. Naast de sportieve prestatie is de winterhike een goede gelegenheid om jezelf en anderen goed te leren kennen. De Davy Crockett stam is de oudste speltak van scouting Uotha. Jongeren in de leeftijd van 18 t/m 24 jaar houden een aantal keer per jaar grotere en kleinere activiteiten. De meesten zijn naast stamlid ook leiding van een jongere speltak binnen scouting. Voor meer informatie over scouting Uotha kunt u kijken op de website http://scoutnet.nl/~uotha.
[image=161665]
[image=161666]
[image=161668]

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant