Kritiek op en liefde voor Uden

  •   keer gelezen
UDEN – Met een spreekwoordelijke lach en traan werd er dinsdag- en woensdagavond in Theater Markant teruggeblikt op 2010. Er werd voornamelijk gelachen maar er was ook kritiek tijdens het traditionele Udense Oudejaarsprogramma ‘Ik hou van Uden’. Vooral de inbreng van de jonge garde belooft wat voor de toekomst van de populaire avond.

[image=161652]
[image=161653]

De show begon wat nerveus met een mooi lied door Jan Broekhuizen. Meteen daarop volgende het zang- en dansnummer met de dansgroep van V en K en de zangeressen Joyce van de Sangen en Belinde van Bommel. Presentator Marco van Hooft constateerde dat het publiek warm begon te lopen. Tijd voor een kritische noot van ‘fakir’ Niels Swinkels. Een act die misschien beter past op een zitting, maar hij had wel de volle aandacht. Met luchtfoto’s en kwinkslagen besprak hij ontwikkelingen in Uden. De politiek en enkele bekende Udenaren moesten het uiteraard ontgelden.

[image=161654]
[image=161655]
[image=161656]

Kritisch maar vooral met liefde voor Uden werd met de Centrum West Side Story de teloorgang van de Kerkstraat en Pastoor Spieringsstraat aan de kaak gesteld. Met dans van de Artklas van het vmbo en prachtige zang van Ellen de Gier en Dirk van den Brand als oud-wethouder Bakermans een hoogtepunt. Maar ook John van Burk was verrassend met zijn ode aan ‘de grote drie’ Hermans, Kan en Sonneveld. Hij was grappig, scherp maar niet kwetsend. Geertje van de Rijt sloot af met een moeilijk lied van Alycia Keys, maar dan met ‘Ujese’ woorden. Het combo van Jacques Tichelaar dat alle artiesten begeleidde leverde ook een mooie prestatie. Het is niet vreemd dat er na afloop positieve reacties klonken. Uden genoot. Regisseurs Jos van Lanen, Toon van den Tillaar en Ad van Duijnhoven zetten met succes de vorig jaar ingezette lijn voort door verschillende artiesten op te laten treden.

[image=161657]
[image=161658]
[image=161659]
[image=161660]
[image=161661]
Meer berichten