Afbeelding

'Vuurwerk dit jaar mooier en veiliger'

Algemeen 13 keer gelezen
VOLKEL - Enkele jonge knapen staan gefixeerd te staren in de vitrines van de vuurwerkverkoop bij Coppens Warenhuis in Volkel. "Ja, voor die mannetjes is dit net een snoepwinkel", lacht John Coppens. Hij verwacht tijdens de drie dagen dat er vuurwerk mag worden verkocht, in totaal liefst tienduizend klanten.

[image=161631]

Het vuurwerk bij Coppens wordt verkocht via twee balies, waar in totaal vijftien medewerkers koortsachtig aan het werk zijn. En elke klant krijgt een vriendelijke 'fijne jaarwisseling' toegewenst. "We gebruiken één balie om de bestellingen te verwerken plus voor de losse verkoop en één balie alleen voor de losse verkoop."
De voorverkoop verliep volgens Coppens meer dan uitstekend. "In het begin kwam het wat langzamer op gang dan vorig jaar, maar rond de kerstdagen hebben we een flinke inhaalslag gemaakt. Ik verwacth ongeveer dezelfde omzet als vorig jaar. Er worden iets minder pakketten verkocht, maar de pakketten zijn wel groter geworden." Met name de verkoop via internet loopt bij Coppens als een trein. "We hebben in de voorverkoop zestig procent via internet verkocht en de rest in de winkel."
Volgens Coppens wordt er steeds meer siervuurwerk verkocht en minder knalwerk. "De trend zijn nu echt de mooiere cakes, de grote potten. Je ziet dat de kwaliteit van het vuurwerk de laatste jaren steeds beter wordt. De effecten zijn mooier en ook de veiligheid is flink verbeterd. De potten vallen niet meer zo makkelijk om als vroeger."
John Coppens koopt zijn vuurwerk met zorg en liefde in. Hij was eerder dit jaar zelf met zijn echtgenote in China. "We hebben daar verschillende fabrieken bezocht. Het is erg mooi om te zien het dat vuurwerk gemaakt wordt. Alles gaat met de hand, in een razend tempo. Daar kan geen machine tegenop. Zelfs sterretjes worden er één voor één in een speciaal bad gedompeld. Dat je vervolgens zelf zo'n doosje voor nog geen twee euro kan verkopen, is dan eigenlijk onvoorstelbaar."
John Coppens heeft nog een tip voor iedereen die vuurwerk af gaat steken. "Ruim de rommel meteen na afloop op en niet pas de volgende ochtend. Met weigeraars mag je bij ons terugkomen. Maar ga er niet mee experimenteren, want dan is vuurwerk erg gevaarlijk."
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant