Afbeelding

Ervaring opdoen bij Winterland Oss

Algemeen 83 keer gelezen
OSS – Er valt op het terrein van Winterland Oss meer dan genoeg te doen. Van het uitdelen van schaatsen, controleren van de entree bij de schaatsbaan tot het beveiligen van het terrein. Leerlingen van de afdeling Sport, Dienstverlening en Veiligheid (SDV) van Het Hooghuis locatie Stadion zetten zich op allerlei vlakken in voor het winterse evenement.

[image=161595]

Manager Jack van Lieshout en een andere medewerker gaven op de school een presentatie over Winterland Oss. Daarna werd een overeenkomst gesloten, waarin stond dat 64 leerlingen van SDV van 16 tot en met 23 december meewerkten op het Eikenboomgaardplein. “Het is heel breed wat de studenten hier bij Winterland deden”, zegt docent Peter Verlegh. “Het ging om hand- en spandiensten. Mooi dat ze op veel manier zijn ingezet.”

[image=161594]

Ervaring
Het is de eerste keer dat SDV-leerlingen zich hebben ingezet op Winterland. Het is het doel van de opleiding om de leerlingen ervaring op te laten doen bij evenementen. Zo zijn sportdagen op basisscholen en de MaasdijkMarathon mooie voorbeelden. Per dag werden er tien leerlingen ingezet. ’s Morgens vier van 10.00 tot 14.00 en zes van 14.00 tot 18.00 uur. In het weekend was er ook bezetting. Verlegh: “De leerlingen waren erg enthousiast om bij Winterland te werken. Zeker op woensdag- en zondagmiddag was het hard werken. Maar dat vonden ze niet erg, want je krijgt het er warm van.”

[image=161593]

Verlegh hoopt dat in de toekomst de organisatie van Winterland Oss opnieuw een beroep doet op Het Hooghuis. “Dat is afhankelijk van meerdere factoren. Natuurlijk is het te hopen dat het evenement ook volgend jaar wordt gehouden. De vraag is of de samenwerking ook heeft gebracht wat er werd verwacht. De leerlingen vonden het in ieder geval hartstikke leuk.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant