Afbeelding

Kerst tussen de weesaapjes

Algemeen 30 keer gelezen
UDEN - De Udense Liesbeth van der Burgt, oprichter en voorzitter van Stichting Weesaapjes is momenteel in Kameroen. Zij ondersteunt met haar Stichting apenbaby’s waarvan de ouders illegaal zijn afgeslacht en ondersteunt het LWC apenopvangcentrum in Kameroen. "Deze apenbaby’s zijn te klein om geslacht te worden."

[image=161234]

"De weesaapjes worden bovenop de in stukken gehakte apenmoeder, door de stropers naar illegale markten vervoerd. Hier worden deze apenbaby’s (chimpansees, gorilla’s en mona aapjes) verkocht als huisdier. Omdat dit verboden is in Kameroen, worden ze door de regering in beslag genomen. Uiteindelijk komen deze weesaapjes uitgedroogd, verwaarloosd, mishandeld en getraumatiseerd terecht in het opvangcentrum.
Apenvlees stond er voor vele lokale inwoners op het kerstmenu. De stropers in Kameroen waren hierdoor extra actief. De gevolgen hiervan zijn nu duidelijk merkbaar in het opvangcentrum. Het ene na het andere slachtoffer wordt momenteel binnen gebracht. Enige dagen geleden is het mona aapje Moco binnen gebracht. Zijn moeder is in een val van de stropers terecht gekomen en hij is gevonden op zijn dode moeder. Uitgedroogd, gillend en compleet overstuur."
Overdag is Moco in het centrum en s’nachts zorgt de Udense Liesbeth samen met andere vrijwilligers voor Moco. "Er is momenteel veel melk nodig. Melk is duur in Kameroen. De kosten zijn 15 euro per maand per weesaapje. Het opvangcentrum heeft dringend geld nodig om de nieuwe binnen gebrachte slachtoffers te kunnen voeden. U kunt de apenbaby’s al helpen met een klein bedrag per maand. Ga naar www.weesaapjes.nl of steun op rekening: 4674637 t.n.v. Stichting Weesaapjes te Uden."

[image=161235]






Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant