Afbeelding

Ramon Bongers was reservebank spuugzat

Voetbal 316 keer gelezen
ERP – Mocht voetbalclub Erp het openstaande duel met Volkel winnen is de club van Ramon Bongers koploper in 3D. Na het kampioenschap van vorige seizoen lonkt er opnieuw succes voor het elftal van Raymond Koenraadt. Spil in dit geheel is Ramon Bongers. Vaak het startpunt van veel Erpse initiatieven.

Door: Peter Kuijpers

[image=160095]

Keldonkenaar Ramon Bongers (26), elektricien als ambachtelijk beroep, heeft zijn avontuur in Gemert voorgoed achter zich gelaten. Geen wrok overigens, maar met oog voor de realiteit. Ramon Bongers: “Ik ben geen type om twaalfde man te zijn. Dat was in Gemert wel vaak het geval. Ik kreeg van de toenmalige trainer Willie Willems nooit het volledige vertrouwen. Dat was zijn keus en had ik maar te respecteren. Richard van de Kerkhof vertrok naar Dijkse Boys wat dé kans voor mij moest zijn. Echter toen ik vernam dat mijn beste vriend Robbert van Lankveld naar Gemert kwam, wist ik dat mijn kans verkeken was. We zijn dikke maatjes, maar ik blijf wel oog houden wat er gaande is. Ik koos toen voor Erp, waar ik overigens nog geen minuut spijt van heb gehad.”

[image=160096]

Een kanjer
Ramon Bongers is een van de vele voetbaltalenten die het kerkdorp Keldonk heeft voortgebracht. De centrale middenvelder verhuist binnen afzienbare tijd naar Gemert waar hij met zijn vriendin een huis heeft gekocht. Terug naar VV Gemert? Bongers: “Ha ha.. nee, ik blijf lekker bij Erp. We spelen lekker en zijn virtueel koploper. Concurrent Mierlo Hout komt nog naar Erp. Ze draaien niet meer zo goed als in het begin en hebben ook wat schorsingen.” Ton van Dijk, huidige Mierlo Hout-trainer, kon zich in Erp geen beter afscheid wensen. Met een klinkend kampioenschap vertrok de Helmonder na vijf jaar richting Mierlo Hout. Raymond Koenraadt zijn opvolger in Erp leek een rookie , maar manifesteert zich buiten verwachting. “Raymond is echt een kanjer. Hij weet je met weinig woorden exact op je plek te zetten. Hij ziet alles. Als je even verzaakt krijg je het te horen. Hij weet net als wij dat we één doel nastreven: kampioen worden!”

[image=64811]

Sneeuw en ijs
Klare taal van de Erpse spelverdeler wiens voetbalfilosofie naadloos aansluit bij die van Koenraadt. Het pad van Bongers kende overigens dit seizoen een lelijke hobbel. Direct rood voor slaan tijdens Erp – Heeswijk kostte hem een lange schorsing. Waar scheidsrechter Peter Arts koos voor Bongers, had de Schaijkenaar er wel vijf af kunnen sturen. Bongers: “Ik verloor kort mijzelf. Ik werd zo hard geraakt dat ik onmiddellijk terugsloeg. Dat werd gezien en ik kon vertrekken. Heel stom en ik voelde me behoorlijk schuldig. Je traint weken mee en mag niet spelen. Dat gaat me niet meer overkomen.” Met Bongers staan de Erpenaren klaar voor de afronding van een veelbelovend seizoen. Als de bergen met sneeuw en ijs verdwenen zijn wacht 3D een spannend restant. Ramon Bongers kijkt er naar uit, maar hij niet alleen.

[image=160097]

[image=157051]

Eerder werd er in dit artikel abusievelijk vermeld dat Ramon Bongers aanvoerder zou zijn van Erp. Dat is onjuist. Dave Leenders is de Erpse aanvoerder. De eerste foto viel Bongers in als aanvoerder wegens absentie van Leenders. Onze excuses voor dit ongemak.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant