Afbeelding

Uden heeft nieuw horecaconvenant

Algemeen 41 keer gelezen
UDEN - De gemeente Uden, horecavereniging HUVO, Koninklijke Horeca Nederland (afdeling Uden) en de Politie Brabant-Noord (District Maas en Leijgraaf) hebben woensdag een horecaconvenant ondertekend.

[image=160076]

Verantwoordelijk wethouder John Timmers:’Ik ben heel blij dat dit convenant er nu ligt. Het is het resultaat van vruchtbare gesprekken. Het weerspiegelt het vertrouwen in elkaar en de wil om ons gezamenlijk sterk te maken voor een veilig en gezellig uitgaansleven in Uden. Nu en in de toekomst”.
Door het horecaconvenant krijgt de samenwerking en het overleg tussen de betrokken partijen een nieuwe dimensie. Intensieve samenwerking tussen horeca, politie en gemeente moet het uitgaansklimaat in de gemeente Uden een positieve stimulans geven. Het horecaconvenant wordt op 1 januari 2011 van kracht.

[image=160075]

Structurele afspraken
In dit horecaconvenant is een aantal structurele afspraken gemaakt. Het bevat maatregelen en intenties van alle drie de partijen. Zo is ondermeer vastgelegd wie wat gaat doen bij overtredingen door klanten en kunnen overtreders snel en doeltreffend worden aangepakt.
In het verlengde van dit convenant wordt bovendien gewerkt aan de totstandkoming van een horecasanctiebeleid gericht op het naleven en handhaven van de voor horecabedrijven geldende voorschriften.

[image=160074]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant