Afbeelding

Michiel van Zuidam: 'Wat pech gehad'

Voetbal 100 keer gelezen
UDEN - Topscorer bij UDI'19 is dit seizoen verrassend genoeg Michiel van Zuidam. De snelle vleugelflitser heeft er al vijf inliggen wat voor zijn positie best veel is te noemen. Tegelijkertijd zegt dit feit wel iets over het iets mindere functioneren van het hele team. Michiel van Zuidam: "Ik denk dat we daar ook niet al te moeilijk over moeten doen. Ik ben van mening dat we in bepaalde wedstrijden ook gewoon behoorlijk wat pech hebben gehad."

Door: Willy Rooyakkers

[image=135364]

Michiel van Zuidam is inmiddels 24 jaar oud maar oogt iets jonger. Van Zuidam: "Dat hoor ik vaker. Dat komt ook omdat ik iets later bij UDI'19 1 ben gekomen, na de A-junioren heb ik eerst nog drie jaar in het tweede elftal gespeeld. Ik denk overigens dat dit wel een goede weg is geweest." Inmiddels is de snelle en behendige speler, die wel wat weg heeft van Marc Overmars qua eigenschappen, niet meer weg te denken uit het vaandelteam. Dit jaar is hij dus zelfs topscorer. "Ja, maar daar ben ik echt niet mee bezig. Voor mijn positie is dat minder belangrijk. Ik moet wel zeggen dat ik redelijk tevreden ben over mijn spel dit jaar. Misschien moet ik alleen nog wat constanter worden. Er mogen eigenlijk geen wedstrijden meer tussen zitten waarin ik een onvoldoende haal." Dat UDI'19 als team minder presteert dan vorig seizoen wordt door de afgestudeerde sportleraar, op zoek naar een vaste baan, afgezwakt. "Vorig seizoen bleven we er ook maar net in. Dit seizoen hebben we een andere trainer maar ik kan over zowel Meijs als Chris van de Dungen alleen maar positieve dingen zeggen. Je kunt merken dat Chris hoog gespeeld heeft, daar heeft hij het nog vaak over. Vorig jaar speelden we een soort van 4-5-1 waardoor je net een paar meter verder inzakt. De laatste tijd zijn we overgegaan op 4-3-3 om wat meer duidelijkheid te krijgen. Ik ben van de linkerkant naar de rechterkant verhuisd maar dat maakt me niet zoveel uit. Vanaf links kan ik wel wat meer gevaarlijk worden omdat ik dan binnendoor kan schieten."

Naar boven kijken
Volgens de zelfbewuste Udenaar moet UDI'19 niet met de onderste plaatsen bezig zijn. "Nee, omhoog kijken moeten we. Iedereen pakt van elkaar punten, behalve tegen UNA dan, en ik denk dat we iets te weinig hebben gekregen. Normaal gesproken moeten we zeker in het linkerrijtje kunnen eindigen en misschien zit een plek bij de eerste vijf er nog wel in." Naar eigen zeggen heeft de vleugelspeler nog nooit een telefoontje gehad van een andere club. "Nee, ik moet ook zeggen dat ik het hier goed naar mijn zin heb. De gesprekken wat dat betreft starten de komende weken maar ik heb het gevoel dat ook mijn ploeggenoten hier wel goed zitten. Ik verwacht dan ook niet dat er veel weg zullen gaan. Wat er bij moet komen om ons sterker te maken kan ik niet zeggen. Dat is niet aan mij."
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant