Afbeelding

Vrijwilligerspenning voor Francis Kuipers

Algemeen 304 keer gelezen
UDEN - Wethouder Sultan Günal voerde woensdagmiddag haar vierde verrassingsbezoek uit in het kader van de vrijwilligerspenningen van 2010. Ditmaal was Francis Kuipers-Vrooijnk de gelukkige. Zij is kandidaat in de categorie 'kunst, cultuur en onderwijs'.

[image=160048]

Francis Kuipers-Vrooijink is voorgedragen door Stichting Kinderboerderij Uden. Ze is al 20 jaar, vele uren per week, de constante factor binnen de kinderboerderij. Ze is 54 jaar en gehuwd. In 1991 is het gezin Kuipers in Uden komen wonen. De integratie in de Udense gemeenschap werd actief ter hand genomen. De gezinsleden werden lid van verschillende verenigingen in Uden en ook de gang van zaken op de scholen van de jonge kinderen werd actief door Francis Kuipers-Vrooijink gevolgd en begeleid. Vanaf de eerste dag dat ze aan de Kinderboerderij grenzende Orgellaan woonden, heeft ze zich voor de Stichting Kinderboerderij Uden ingezet. Ze is een echte dieren- en kindervriend. Daardoor heeft ze het zieltogende aspect van de Kinderboerderij Uden een nieuwe impuls gegeven door kinderen op een speels-educatieve manier vertrouwd te maken met dieren. Het uitzicht vanuit haar woning op de kinderboerderij en het leerproces van haar kinderen waren daarbij natuurlijke aanknopingspunten. Ook wist ze door haar enthousiasme vele opvoeders en scholen te bereiken. Leidinggeven en invullen van de educatiecommissie was een van haar taken. Dit leidde tot het organiseren van één activiteit per maand. Haar warme belangstelling, goedlachse uitstraling en dagelijkse aanwezigheid maakt haar tot een natuurlijke praatpaal voor iedereen. Een adequate bezetting voor het toezichthouderschap is moeilijk in het weekend. Francis zorgde hier samen met haar gezin voor.
Verder is ze ook afgevaardigde van Kinderboerderij Uden in het regio-overleg met andere kinderboerderijen. Ze is bestuurslid, eerst met de portefeuille educatie en later financiën. Ze maakt het draaiboek voor de jaarlijkse kindermiddag. Ze is de kracht tussen de vrijwilligers en het bestuur. Ze wordt door alle vrijwilligers op handen gedragen.

[image=160049]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant