Afbeelding

Uden ‘zo gek nog niet’ voor Van der Valk

Zakelijk 94 keer gelezen
UDEN – “Het is minder moeilijk een hotel te openen, dan om het open te houden”, zei Gerrit van der Valk eens. Sindsdien zijn er al veel hotels geopend in het land, maar ook daar buiten. Toch is het elke keer een bijzonder moment, zo bleek dinsdagmiddag in Uden. Tien leden van de familie, inclusief de weduwe van Gerrit, Toos van der Valk, waren aanwezig bij de ondertekening van een intentieovereenkomst voor het bouwen van een Van der Valk hotel in Uden-Noord.

[image=159736]

Harry Heinrichs voerde het woord namens de familie. Hij was heel tevreden over de samenwerking met de gemeente Uden. “De A50 was voor ons een grijze vlek. Van Eindhoven tot Nijmegen- Arnhem hadden we aan deze weg nog geen hotel. Zes jaar geleden is wijlen schoonvader nog bezig geweest om in Veghel iets te realiseren maar dat lukte niet. We ontdekten vervolgens Uden en constateerden dat het daar zo gek nog niet is, vergeleken met Veghel.”
Het hotel wordt gebouwd op gemeentegrond tussen de Handwijzerstraat en de Rondweg, achter het huidige Barouge, links van de Nistelrodeseweg dus vanaf de rotonde bij Ben van Dijk gezien. Het gebouw krijgt drie bouwlagen met daar bovenop een ovaal dat uitkijkt over de A50. Uiteraard komt daar het symbool van de hotelketen op te staan, de Toekan. De hotelkamers komen in twee vleugels aan de achterzijde van het hotel. Voorin komen het restaurant, congres- en vergaderzalen en ruime terrassen. De bouw gaat ongeveer 16 miljoen euro kosten en zal aan zeker 55 mensen werkgelegenheid bieden. Van der Valk opende dit jaar nog hotels in Sneek, Duiven en Amersfoort. “Dat geeft aan dat wij een sterk bedrijf zijn en ondanks deze tijden positief zijn en door gaan.” Van der Valk is een familiebedrijf en zoals de grondlegger van het bedrijf al zei, ‘voor elk kind een hotel’. Heinrichs: “De volgende generatie wil ook en daarmee kun je maar het beste vroeg beginnen. Over wie de directeur van Hotel Uden wordt, moeten we nog dobbelen.”
De huidige directeur van Hotel Nuland, Martin van der Valk, behartigt voorlopig ook de zaken in Uden. Hij kondigt een bijeenkomst aan voor bewoners en andere betrokkenen. Daarbij horen ook de natuurverenigingen. “We weten dat we vlakbij natuurgebied De Maashorst gaan bouwen en dat pakken we zorgvuldig aan. Ons hotel wordt straks een mooi startpunt om het gebied in te trekken.”
Volgens wethouder René Peerenboom werd het tijd dat Uden zo’n ‘klassehotel’krijgt. “Een verrijking voor de zakelijke markt, maar ook voor de recreatie. We gaan er iets moois van maken.”
De bedoeling is dat Hotel Uden tegelijk met het ziekenhuis opent, in het voorjaar van 2013.

[image=159735][image=159593][image=159592]

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant