Afbeelding

Het laatste beetje zout op de schop

Algemeen 75 keer gelezen
UDEN – Voorzichtig strooit Willy van der Wijst een beetje zout rond een ondergrondse vuilcontainer in het centrum. “Ja, een beetje, want die ijzeren platen zijn nogal glad. Een klein beetje zout, meer niet. Het is echt behelpen.”

[image=159498]

“We kunnen niet meer doen dan een beetje bijstrooien, want het zout is eigenlijk op. Het is een beetje behelpen. We wachten op nieuw zout, maar wanneer dat komt, kan niemand zeggen. Het is zand en een klein beetje zout, maar meer zand dan zout.”
Zijn collega Erik Langenhuizen strooit zand terwijl over straat een andere gemeentewerker op met een tractor sneeuw aan de kant schuift. Het is dag en nacht werken, weet Erik. “Als het ‘s nachts begint te sneeuwen, moeten we aan het schuiven. Vanmorgen om vijf uur zijn ze weer begonnen en overdag schuiven ze de hele dag.”
Ze moeten weer verder, want ze kunnen nog genoeg doen. “Zand is er nog genoeg”, lacht Willy een klein beetje met kiespijn. “Want het blijft kwakkelen, tot aan de kerstmis.” Maar hij is hoopvol.”Misschien dat na de kerstdagen de sneeuw weg is.”

[image=159500]

[image=159497]

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant