Afbeelding

Uden Geef/8 geopend

Kunst en cultuur 42 keer gelezen
UDEN - De Udense wethouder van cultuur, Marcel Delhez, opende vrijdagavond in het bijzijn van talrijke aanwezigen de fototentoonstelling van de Udense fotoclub f/8 in Expositieruimte Fleskens.

[image=159353]

Deze amateurfotografen houden elke twee jaar een tentoonstelling waarin zij hun werken exposeren. Dit jaar was voor het thema Uden Geef/8 gekozen. Een aantal leden had in groepsverband of individueel de stad Uden ieder op hun eigen manier op de gevoelige plaat gezet. En dat zij daarin geslaagd waren bleek uit de lovende woorden van Delhez, in zijn jeugd samen met zijn vader een fervent amateurfotograaf. “Beeld is in communicatie erg belangrijk: het is de kunst in één oogopslag die situatie die alles zegt, vast te leggen“. Verder prees hij f/8 dat zij erin waren geslaagd de hele tentoonstelling uit eigen middelen en met behulp van sponsoren, onder ander de gemeente, Uden te realiseren. “Zeker in deze tijd nu cultuur vaak het kind van de rekening is bij bezuinigingen”.

[image=159355]

Reinout van den Bergh, curator van BredaPhoto en groot animator van de fotografie reikte aan Pascal van den Berg de eerste prijs uit. Pascal, zoon van een van de f/8 leden, had meegedaan aan de fotowedstrijd onder de inwoners van Uden die f/8 had uitgeschreven. Theo van den Boom, Hans Kennis en Yvonne Hurkmans vielen eveneens in de prijzen. Hun foto’s hangen ook tot en met 9 januari 2011 in Galerie Fleskens.

[image=159354]

Wiesje Peels, beeldend kunstenares en fotografe uit Breda, besprak de tentoonstelling en foto’s op kwaliteit en inhoud. Zij prees vooral de goed verzorgde presentatie. “Het is ontzettend goed te zien, dat de leden zich ieder op zijn of haar eigen manier hebben kunnen presenteren. Een aantal is de uitdaging echt aangegaan om er iets bijzonders van te maken. Ga zo door, het is het beste dat ik toto nu toe gezien heb,” besloot zij haar beoordeling.

[image=159352]

In Galerie Fleskens hangen ruim 125 foto’s en er is een multimedia show over Glow, de Eindhovende lichtmanifestatie en over de popgroep Queen, beiden gemaakt door leden van f/8. De tentoonstelling aan de Prior van Millstraat is alle weekenden van 12.00 tot 17.00 uur geopend tot en met 9 januari. Eerste kerstdag is gesloten. Van 31 januari tot en met 25 februari krijgt de tentoonstelling een educatief vervolg bij Stichting C.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant