Afbeelding

Udense Elvis in Man Bijt Hond

Opmerkelijk 509 keer gelezen
UDEN – “Het is hier allemaal Elvis”, lacht Jan Hoogaars, maar het opvallendste in zijn rock’n’roll huis is de wc. Bezoekers kunnen er vergeten waar ze ook al weer voor kwamen, want het is een klein Elvis-museum!

[image=160045]

“Ik had vort zoveel spulletjes dat ik niet wist waar ik ze kwijt moest en op de wc hing nog niks”, vertelt Jan Hoogaars. “Maar nu heb ik hier ook al geen plek meer, want het hangt vol.”
Het hangt écht vol en bezoekers kijken hun ogen uit. “De mensen blijven er tegenwoordig langer op zitten”, lacht Jan. “Even rondkijken wat er allemaal hangt of ‘effe het liedje afluisteren.”
Want Elvis is ook te horen in de kleine ruimte?!
“Jazeker, als je de lamp aandoet, dan start de cd automatisch op. Ik heb ook zo gemaakt dat hij net elke keer hetzelfde nummer zingt.”
De Elvis gekte zit in de familie. Jan’s broer Wim had naast een eigen collectie zelfs een winkel in Elvis-spullen. In het huis van zijn broer is de twee jaar terug overleden Wim nog steeds aanwezig en ook veel van zijn spullen staan nog te pronken tussen de spullen die Jan zelf verzameld heeft. “De picture discs in de wc heb ik georven van mijn broer. Helaas moeten we ook wat verkopen.”
Want Jan leeft niet alleen in zijn Elvis-woning. “Mijn vrouw vindt het steeds leuker. Ze kan goed overweg met de naaimachine en ze is nu een Elvis jas voor mij aan het maken. En de hond heet ook Elvis.”
Een opmerkelijk man, de Udense Elvis die ook weleens opgetreden heeft als Elvis, onder meer op de Slappe Kletsmiddag bij Van Zutven. Donderdag treedt hij weer op, in het tv-programma Man Bijt Hond.
“Met een hele grote limousine, kwamen ze hier opnames maken”, vertelt Jan die voor de tv zijn Elvispak aantrok dat al 24 jaar meegaat en nog steeds past! Maar wat is er zo leuk aan Elvis? “Hij zag er goed uit en had een voortreffelijke stem. Er kan niemand zo goed zingen als hij.”
En hoewel Jan weet dat er eigenlijk niet aan moet beginnen, zong hij toch voor Man Bijt Hond. “De redactrice vond het niet slecht klinken, maar ik heb het nog niet teruggehoord, dus ik ben benieuwd. In de limo hebben we een rondje Uden gemaakt. Maar ik had mijn Elvis bril op en de ramen ware nogal donker getint, dus ik wist niet meer waar we zaten.”

[image=158701]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant