Afbeelding

Vrijwilligerspenning voor Marianne Roodbol

Algemeen 124 keer gelezen
UDEN - Marianne Roodbol is woensdagochtend in 'Marianne's Boekwinkel' verrast door wethouder Sultan Günal. Roodbol ontving de Vrijwilligerspenning van de gemeente Uden.

[image=158451]

Marianne Roodbol werd voor de onderscheiding voorgedragen door Stichting Marianne’s Boekwinkel en door Joke de Lange-Methöfer. Marianne Roodbol is al 15 jaar, ongeveer drie dagen per week, actief bezig in Marianne’s Boekwinkel. Ze is 70 jaar en ongehuwd.
De eerste jaren was Marianne’s Boekwinkel een eenmansactie. Haar gedrevenheid, inzet en accuratesse heeft Marianne’s Boekwinkel tot een succes gemaakt. Met professionele deskundigheid sorteert Marianne de gebrachte boeken en het uitstallen in de winkel doet ze met smaak. Ze heeft naamsbekendheid opgebouwd. Mensen brengen veel boeken en veel mensen komen een kijkje nemen in de winkel om voor een mooi prijsje een interessant boek te kopen. Nu heeft ze steun van ongeveer tien vrijwilligers.
De grote dragende kracht blijft Marianne zelf. Ze krijgt steunaanvragen, beoordeelt deze en honoreert ze. Elke maand is de opbrengst van haar winkel ongeveer € 350,00. Dit bedrag doneert ze aan de projecten die haar steun vragen. Ze maakt een jaarplanning om zo eerlijk mogelijk het geld te verdelen. De projecten die ze steunt, volgt ze ook. Ze wil graag weten of er in de toekomst nog ondersteuning nodig is. Marianne is een vrijwilliger pur sang. Ze vraagt niets voor zichzelf. De winkel runt ze alsof haar leven ervan af hangt. Elk dubbeltje en elke eurocent telt. Ze heeft van haar winkel zeven jaar geleden een stichting gemaakt, omdat ze anders geen giften kan ontvangen en toekennen.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant