Afbeelding

Te koop: Roestige droomboot

Column 42 keer gelezen
Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=83643]

“Condooms te huur, nauwelijks gebruikt.” Of “Vernielde kuipstoeltjes uit de Arena, NU voor half geld”. Is ook leuk, niet? “Ter reparatie aangeboden Suarezcomputer. Nul memory en slechts 1 bite”. Ik smul van dit soort advertenties. Ik schuim alle reclamefolders af op zoek naar dit soort onzin. Hoe vergezocht ook. “Osse scoutinggroep Titus Brandsma zoekt voor hun levende kerststal nog 4 slapende herders. Onder invloed geen bezwaar.” Ik ben helaas een thuisdrinker maar anders …
Van de week vond ik op kliknieuws.nl ook een leuke: “Te koop: roestige droomboot.” Dat laatste klonk als een timmerman met plankenkoorts, als moeder Maria met een negatieve predictortest (om een beetje in kerstsfeer te blijven). Het bleek te gaan om de boot van oud marineman Wim de Groot uit Volkel die na jaren van hobbywerk toch maar af zag van zijn droom om na zijn 55e op de Middellandse zee te gaan dobberen. Reden: Wim is inmiddels 64 en richt zich liever op de bouw van zijn huis, loods en winkel in lasapparatuur. Bij het artikel stond ook een foto van Wim, samen met zijn vrouw. Ik weet niet of je de foto nog kunt opsporen op internet maar je moet hem ’s bekijken. Want echt, met die grijze baard en kale kruin is Wim twee druppels water … Noach. Oké, deze Volkelse versie heeft een leren jas aan in plaats van zo’n lang bruin gewaad, en zijn staf lijkt hij even achter dat roestige gevaarte te hebben gezet, maar verder is er geen twijfel mogelijk: Wim is Noach!

En die verkoopt dus nou zijn boot. Eigenlijk ongelofelijk, juist nu de zeespiegel verraderlijk gaat stijgen wil Noach zich liever bezig houden met zijn laswinkeltje!? Toe maar, alsof de aarde al niet genoeg wordt opgewarmd! Weet je wat een kwartiertje lassen doet met de atmosfeer, Wim? Die zondvloed gaat nou zeker komen. En wie moet nou de biodiversiteit waarborgen? Stuurgroep de Maashorst? Die beheren over een paar jaar slechts een paar vierkanten kilometer Noordzee.

Jawel, beste lezer, er is er maar eentje die de kennis en inzet heeft om Wim af te lossen, dat besef ik ook wel als toekomstig “verdienstelijk Udenaar”. En daarom laat ik vanaf vandaag mijn baard staan en inderdaad, de LOI-cursus vaarbewijs A is ook al besteld. Komen hier alvast enkele dierenadvertenties: “Gezocht, twee puppies die reeds op de krant plassen …en wachten tot je hem uit hebt”, “Ter overname aangeboden: Twee houtwormen” en “Weggelopen: Dove kat, luistert naar de naam Minoes. Kenmerk: Heeft van de 7 nog maar 3 levens over”.

Een roestvrij droomweekend gewenst door

Mark van de Veerdonk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant