Afbeelding

Zevende UDIQUIZ weer enorm spannend

Voetbal 12 keer gelezen
UDEN - De zevende editie van de jaarlijkse UDIQUIZ, was naar gewoonte een voltreffer. Vanwege de slechte weersomstandigheden werd de halve/finale van de UDIQUIZ 2010 in het clubhuis op donderdag 2 december afgelast en verplaatst naar dinsdag 14 december.

In een sfeervol in kerstsfeer versierd clubhuis van UDI’19 verzamelden zich dinsdagavond vele voetbalfanaten om de finalerondes bij te wonen. Naast de leuke prijzen die er te winnen waren, mogen de winnaars deelnemen aan de grote BAVARIA-voetbalquiz. Van de 21 teams die zich hadden opgegeven, werd in de voorrondes al gelijk het kaf van het koren gescheiden. Er moesten vijftien teams afvallen om tot de beoogde zes teams te komen, die de halve finales moesten gaan spelen. Opvallend hierbij was dat de titelverdedigers van 2009 Armand Kremers en Bart Möhlman de eerste ronde niet overleefden. Naast de bekende ploegen waagden ook enkele nieuwkomers hun kans en wisten door te dringen naar de halve finale.

Voor de halve finaleronde wisten de volgende teams zich te plaatsen.
Leon Deijnen/Jeroen Prinsen
Tijs Kuijpers/Randy Hofmeijer
Walter van de Ven/Gert Jan Jansen
Luuk Dassen/Boi Kennis
Michiel van Zuidam/Ivo Biesterbos
Willy Rooijakkers/Leon Voskamp

Halve finale:
In tegenstelling tot de voorrondes, toen de vragen nog via een vraag/antwoord formulier werden gesteld, verliepen de finalerondes deze avond via een power point presentatie. Dit tot groot genoegen van de vele “voetbalkenners” die aanwezig waren en zich kostelijk amuseerden door mee te kunnen “quizzen”. Even na tienen stak presentator Fons Boekelder van wal en werden er op de halve finalisten (zes koppels) de eerste 15 voetbalvragen afgevuurd die gingen strijden voor twee plaatsen in de finale. De verschillen onderling waren klein en de strijd was spannend tot aan de laatste vraag toe, welke twee koppels de finale zouden gaan spelen. De finale werd een aangelegenheid tussen de koppels Leon Deijnen/Jeroen Prinsen en Willy Rooyakkers/Leon Voskamp.

[image=158414][image=158413]

Finale
In de finale kregen de twee koppels ieders zeven vragen gesteld die ze zelf aan de hand van nummers tussen de 1 en 14 mochten kiezen. Elke vraag leverde 1 punt op. Na een nek-aan-nek race bleef de stand steken op een 2-2. Er volgde een benaderingsvraag en wie het dichtst bij het juiste antwoord was kon zich kronen tot UDIQUIZ winnaar 2010.
Tegen middernacht valt de definitieve ontknoping als Leon Dijenen en Jeroen Prinsen voor de tweede keer als winnaars mochten worden gekroond. Zij werden vervolgens gehuldigd en kregen uit handen van presentator Patrick Asselman de wisseltrofee en de bijbehorende prijzen overhandigd inclusief deelname aan de grote BAVARIA-voetbalquiz.

Een speciaal woord van dank gaat uit naar Patrick Asselman die de vragen vakkundig heeft samengesteld, de activiteitencommissie van UDI'19/Beter Bed onder leiding van Mario Boselie, beheer en personeel Clubhuis UDI’19/Beter Bed, geluid en lichttechnicus Jan van Roij, fotograaf Robert Janzen, de juryleden Miriam Wintjes en Janette Koedood en Fons Boekelder die de presentatie verzorgde. Tot volgend jaar bij de achtste editie van de UDIQUIZ.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant