Afbeelding

SV Venray – Blauw Geel'38: poging drie!

Voetbal 4 keer gelezen
VEGHEL – Blauw Geel’38 speelt zaterdagavond uit bij SV Venray. De wedstrijd is inmiddels voor de derde maal vastgesteld. Op 13 november was regen de spelbreker en twee weken later, op 27 november, bleef het donker op De Wieen. Zaterdag poging nummer drie en de vooruitzichten zijn opnieuw twijfelachtig.

Door: Peter Kuijpers

[image=149549]

Blauw Geel had een bezig zondagje. Het verloor met matig voetbal van OJC en incasseerde een regen aan kaarten met rood (2x geel) voor Budaklier. Scheidsrechter Niels Zeeman hield weinig vrienden over in Veghel. Vooral de strafschop wegens vermeend handspel van Sten van Vessem zorgde voor veel opschudding. Zeeman laste zelfs een afkoelingsperiode in, maar de pingel kwam er. De beelden van SkyLine bewezen later het ongelijk van de Fries. Zeeman die eerder bij Dongen – UDI ook al de woede van veel Udenaren op zijn hals haalde. Maar om nu de nederlaag helemaal op het bord van de Sneekse arbiter te schuiven gaat weer iets te ver. Het met veel invallers spelende Blauw Geel schiep zich maar weinig kansen.

[image=158392]

Rood
Trainer Jan Poels van SV Venray heeft na zondag ook zijn zorgen. Zelf werd hij in Malden weggestuurd na aanmerkingen op de leiding, maar dat was niet het enige. SV Venray speelde bij Juliana’31 80 minuten lang met tien man. Freek Thoone liet zich na tien minuten gaan door na te trappen tegen Kay Thomassen van Juliana. Voor de spits, die naar verluid in de belangstelling staat van De Treffers, werd het een kortstondig optreden in Malden. Voor hem is zaterdag SV Venray – Blauw Geel taboe. SV Venray overigens hield bij Juliana lang stand. De ploeg van Poels capituleerde heel zuur pas in de negentigste minuut. Rick Hutting was de maker van 1-0 en dat gaf dolle taferelen op Sportpark De Broeklanden. Echter maandag sloeg de stemming in Malden 180 graden om. In de nacht van zondag op maandag kwam eerste elftalspeler Rik van den Burg om het leven na een triest verkeersongeval.

[image=156843]

Twijfelachtig
Blauw Geel speelde tot op heden elf wedstrijden. Hiervan werden er zeven thuis gespeeld en vier uit. Blauw Geel won vier maal, maar verloor er zeven. De Veghelaren staan voorlaatste en gaan om die reden met twaalf punten een belangrijke fase in. Of Mounir Biyadat (kuit) dit jaar nog aan spelen toekomt is hoogst twijfelachtig. Over de opgelopen ‘gele schade’ bestaan ook twijfels. Joost Janssen speelde weer mee dinsdag in het bekerduel met DESO. Dit zal Van Vugt ongetwijfeld vreugdevol hebben gestemd. Voor Blauw Geel zou het met al die twijfelgevallen niet slecht uitkomen als het programma er voor komend weekend uit zou gaan. Ondanks dat in Venray sterspeler Freek Thoone reglementair aan de kant moet blijven. De weersvooruitzichten spreken in dit geval in Veghels voordeel.

Programma:
SV Venray - Blauw Geel'38 (za)
SV Meerssen - De Valk
Dongen - OJC-Rosmalen
Papendrecht - Deurne
RKSV Schijndel - UDI'19

[image=158009]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant