Afbeelding

Oproep kostuumgroep Udense musical

Algemeen 20 keer gelezen
UDEN – Voor de nieuwe Udense musical die in november 2011 op de planken komt, worden weer de mooiste kostuums gemaakt. Bij elke musical werd daarvoor een speciale kledinggroep samengesteld uit vrijwilligers. Dat is ook nu weer de bedoeling. Daarom roept de organisatie van de musical belangstellenden die handig zijn met naald en draad op om zich te melden.

[image=158352]

Van de vrijwilligers wordt verwacht dat ze kunnen naaien en eventueel kunnen patroontekenen.. Enkele ervaring is gewenst, maar vooral enthousiasme is belangrijk. Tijdens de voorstelling zorgen ze er voor dat de artiesten op het juiste moment de goede kleding bij de hand hebben. Ze helpen ook met omkleden als dat heel snel moet gebeuren. “Bij de voorbereidingen helpen de mensen elkaar. Je maakt als groep samen de kleding, dat is het uitgangspunt”, zegt Janneke Ludwig die ervaring heeft met vorige musicals. “Ook iemand die alleen kan knippen of knopen aan kan zetten is welkom. We naaien één avond per week op een locatie. Helaas moeten we die nog zoeken. Ook is het mogelijk om thuis te naaien, maar dat doen we eigenlijk alleen als diegene zelfstandig en goed kan werken. “
Het is nog niet bekend op welke avond de kledinggroep bij elkaar komt. “De vorige keer nam iedereen z’n eigen naaimachine mee. Omdat het thema van de musical nog niet bekend is, kan er nog niet begonnen worden. Pas na de bekendmaking kan er ontworpen worden en patronen gemaakt en stoffen ingekocht. Het liefst start ik rond maart zodat we al een heel eind zijn in de zomervakantie.” Volgens Janneke Ludwig is het erg leuk om samen aan de kostuums te werken. “Je wordt een hecht team, hebt veel plezier samen en het eindresultaat geeft voldoeing. De musical wordt wel twaalf keer uitgevoerd dus je doet het ook echt ergens voor.”
Aanmelden voor de kledinggroep kan via Bea Kardol (CKVU): 0413-262285
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant