Afbeelding

ANBO zet leden in het zonnetje

Algemeen 49 keer gelezen
UDEN - ANBO-voorzitter Elly Geest-Dekkers heeft tijdens de algemene jaarvergadering twee leden in het zonnetje gezet. Wim Kok ontving de Gouden speld voor de toekenning van het Lidmaatschap van Verdienste van de vereniging ANBO.

[image=158342]

Wim behoorde bij de groep die op 26 juni 1995 de afdeling Uden oprichtte. Hij is die dag ook lid van het bestuur geworden in de functie van penningmeester en ook verzorgde hij de ledenadministratie. Om gezondheidsredenen moest hij zich in 1996 terugtrekken. In 2006 trad hij opnieuw toe tot het bestuur en was een warm voorstander van de toetreding van de ANBO tot de FNV. In de tussenliggende jaren was hij voor het afdelingsbestuur altijd in voor gevraagd en ongevraagd advies.
Cor Cornelissen ontving het certificaat van de Vrijwillige Ouderen Adviseur (VOA). Hij is onlangs hiervoor geslaagd door een vierdaagse cursus te volgen, georganiseerd door de gezamenlijke ouderenbonden in Noord Brabant. De VOA heeft tot doel ouderen de weg te helpen vinden in onze ingewikkelde maatschappij van wetten en regels. Hij helpt bij het oplossen van voorkomende kwesties of problemen op het gebied van bijvoorbeeld inkomen, recht, wonen, welzijn en mobiliteit. De taak van de VOA richt zich met name op het verhelderen van het probleem, het meedenken om tot een oplossing te komen, het informeren over de te volgen weg en het verwijzen naar andere instanties, die het probleem kunnen oplossen. Hij is als het ware een spin in het web en weet de weg te vinden in ogenschijnlijke wirwar van regelingen op zowel landelijke als op het lokale terrein.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant