Afbeelding

Vrijwilligerspenning Peter Noy van Vogelwacht

Algemeen 87 keer gelezen
UDEN - Peter Noy is maandagavond in de Groenhoeve verrast met een bezoek van wethouder Sultan Günal. Hij is namelijk door de Vogelwacht voorgedragen voor de vrijwilligerspenning 2010 in de categorie sociaal-cultureel werk. Günal kwam hem dat vertellen.

[image=158302]

Peter Noy is al 25 jaar, tien tot twintig uur per week, actief voor de Vogelwacht Uden. Hij is 53 jaar en gehuwd. Peter verzorgt alle persberichten bij elke activiteit. Hij kondigt ze aan, maakt verslagen en levert ze aan met foto’s. Tien jaar lang heeft hij de maandagavondwandelingen verzorgd en evenlang verzorgde hij de dialezingen, in totaal wel dertig. Hij regelt de sprekers, de persberichten en organiseert de avond. Hij zoekt sponsors en adverteerders.
Noy doet al 25 jaar de redactie en eindredactie van het clubblad dat vier keer per jaar verschijnt. Hij verzorgt al tien jaar de meerdaagse binnenlandse excursies. In het voorjaar vier dagen (met Hemelvaart) en in het najaar vijf dagen op een van de Waddeneilanden. Deze excursies begonnen klein, maar nu gaan er gemiddeld al zo’n dertig tot veertig mensen mee. Noy regelt alles tot in de puntjes. Omdat hij een eigen bedrijf (Nobru) heeft, heeft hij sinds kort vanwege tijdgebrek de maandagavondwandelingen en dialezingen aan het bestuur overgedragen.

Categorieën
De gemeente Uden reikt jaarlijks vrijwilligerspenningen uit als blijk van waardering voor mensen die zich in Uden verdienstelijk maken met belangeloos werk.
De vrijwilligerspenning wordt uitgereikt in de categorieën sport en recreatie, kunst, cultuur en onderwijs, sociaal-cultureel werk (al het werk dat zich afspeelt in de wijkcentra, jeugdhuizen, activiteitencentra en migrantencentra) en sociaal-maatschappelijke zorg (zorg voor de individuele medemens). De vier gekozen vrijwilligers voor de Vrijwilligerspenning 2010 mogen ieder een bedrag van 500 euro ter beschikking stellen aan een door hen voorgedragen initiatief. De uitreiking van de vrijwilligerspenningen is op 3 januari in het gemeentehuis. Deze besloten bijeenkomst gaat naadloos over in de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Uden die begint om 19.00 uur. Dan heeft iedereen de gelegenheid om de kandidaten te feliciteren en samen met het college te proosten op het nieuwe jaar.

[image=158303][image=158304]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant