Afbeelding

Zeester Meerval Speedo deel II

Algemeen 121 keer gelezen

Afgelopen zondag heeft in Uden de Speedo deel II plaatsgevonden. Ook deze zondag ging weer gepaard met de nodige medailles voor de Zeester Meerval. Eventjes een algemeen verhaaltje:


[image=158013]

De Speedo wedstrijden (5 in totaal) zijn bestemd voor jongens minioren 2 t/m 6 en meisjes 2 t/m 5 en de lange afstanden voor jongens en meisjes junioren 1 en 2. Van deze groepen zwemmers wordt geacht dat zij de regels van het zwemmen kennen en de te zwemmen afstanden beheersen. Een aantal nummers voor de minioren uit het programma van deze Speedo wedstrijden geldt als kwalificatie voor de Kring Speedo Finale op 11 en 12 juni te Oss.

[image=158012]

e nummers 1, 2 en 3 van elk programmanummer ontvangen een medaille ook alle deelnemers aan de Speedo-wedstrijden ontvangen na iedere wedstrijd een oorkonde.

[image=158011]

Na elke wedstrijd wordt door de Kring een Kring SwimKick Top 25 opgesteld van de op die datum gezwommen Speedo nummers.


[image=158010]

a. deze Kring Swimkick Top 25 is te vinden op de website van de Kring (www.knzbkringbrabant.nl).
b. na 5 wedstrijden worden de zwemmers (minioren) met de snelste tijden uit de Kring Swimkick top
25 uitgenodigd deel te nemen aan de Kring Speedo finale
c. na afloop van de vijfde wedstrijd wordt bij de junioren een landelijk totaalklassement gemaakt.

[image=158014]


Hierbij worden de tijden van de 200 m vlinderslag, 200 m rugslag, 200 m schoolslag en 200 m
vrije slag bij elkaar opgeteld (beste resultaat telt). De Top 10 bij de jongens en de meisjes
ontvangen een prijs.

Verslag:
6 Gouden medailles, 5 zilveren en 4 bronzen plakken. Dat was de behoorlijke oogst van de zwemmers van Zeester-Meerval tijdens de tweede Speedo wedstrijd in Uden. Bij de Speedo wedstrijd kunnen de jongste zwemmers en zwemsters zich meten met leeftijdsgenoten uit de omgeving. Zwemmers uit Nuenen, Cuijk, Best en Oss waren dan ook naar het Udense bad gekomen om met elkaar de strijd aan te gaan.

Een van de opvallende namen aan Udense zijde was Sarah Vandeursen. Met een persoonlijk record van 14 seconden op de 100 vrije slag en een persoonlijk record van 15 seconden op de 100 meter rugcrawl boekte zij van iedereen de meeste progressie. Dylan van Mullekom bevestigde de goede vorm waarin hij al weken verkeerd met een hele nette 200 meter vrije slag.

Voor de wat oudere zwemmers stond de kennismaking met een van de zwaardere zwemafstanden op het programma: de 200 meter vlinderslag. Kyra Jongman, Frederique Janssen, Yeliz Urganci, Ely van Kraaij, Niels Jacobs en Tijmen van Gerwen zwommen deze zware afstand voor het eerst.
Overige deelnemers aan deze Speedo-wedstrijd waren: Maartje van Duren, Floor Smits, Indy Jongman, Janne Sprokholt, Kyra Megens, Robin van Bommel, Tamás Esser, Djurre Stoové, Iris van de Crommert, Lotte Verbiesen, Maritte Pisters, Claire van den Berg, Elle Hoevenaars en Sander van Bommel.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant