Afbeelding

Wim Hillenaar (42) nieuwe burgemeester Cuijk

Column 44 keer gelezen
Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=83645]

Als een decorbouwer bij de radio, of nee, als een badmeester in een wasstraat. Zo voel ik me. Als een dierenarts met faalangst, zo eentje die nog enkel opgezette dieren opereert. Zoiets. Het zal wel iets met deze maand te maken hebben. Nog even en er is alweer een jaar naar de knoppen. En wat heb ik nou eigenlijk bereikt?

Sorry, beste lezer, maar in deze tijd doe ik niet veel anders dan zwaarmoedig in het vuur staren van mijn eigen openhaard. Of vuur? Na die mislukte open haard operatie brandde alleen de rekening. Dat ding heeft een pacemaker nodig! Kijk, daar ga ik weer. Zie ik mijn glas cognac dan is dat halfleeg, hoeveel ik ook drink, buiten zingt een roodborstje een onverstaanbaar liedje van Frank Boeijen en ruik ik bloemen dan ga ik op zoek naar de kist. Zucht. Nee, het wil gewoon niet.
“Kom op Mark, verzet nou ’s je zinnen”, roept mijn vriendin en ze gooit me de krant toe. Alsof dat helpt. Het nieuws wordt bepaald door mensen die stuk voor stuk jonger zijn dan ik: Geert Wilders (47 jaar), Mark Rutte (43 jaar), Emiel Roemer (48 jaar) en wat dacht je van Barack Obama (49 jaar). De aanstelling van de nieuwe burgemeester van Cuijk geeft me helemaal een klap in het gezicht: Wim Hillenaar is pas 42. Kan dat ook al? Negen jaar jonger dan ik en dan al burgervader zijn over een gemeente van 25 duizend inwoners!? En moet je lezen wat Wimpie al op zijn CV heeft staan? Hij heeft topfuncties bekleed bij de VNG, de gemeente Rotterdam, de gemeenteraad van Gouda en bij Bureau Berenschot ! En die puber, want zo zie ik dat jonge gastje toch, gaat nou in Cuijk de Martinuskerk restaureren en in Beers een eeuwenoude bijl betasten en in Linden het hoogwater beteugelen en in Haps sleutels aan prinsen geven en …

Ja, daar zit ik dan als sloompie van 51. Ik benader nondejuu ook de 50 maar dan wel van de verkeerde kant. Ik heb inmiddels droge dromen en natte scheten, en helaas niet meer andersom. Ik staar in het vuur en vraag me af: waar heb ik de afslag gemist? Omroep Brabant belt, of ik een snelle reactie wil geven op het afgelopen jaar. “Een snelle reactie”, gil ik “wat dacht je van … racewagen.” Nee, het wil even niet. Dus mocht je me zoeken, ik zit bij de open haard en wacht op vuurwerk. En stoor me asjeblieft niet, want in december heb ik een kort lontje.

Een knetterend KNALweekend gewenst door

Mark van de Veerdonk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant