Afbeelding

Peer Swinkels 'Knoergoeie Brabander'

Carnaval 39 keer gelezen
UDEN - Carnavalsstichting De Knoerissen heeft Peer Swinkels benoemd als nieuwe Knoergoeie Brabander 2011. Telg uit de beroemde brouwersfamilie, lid van de directie van Bavaria en bedenker van de fantastische marketing campagnes als de 'Dutch Dress', 'Zo. Nu eerst een Bavaria' en 'Bavaria City Racing'.

[image=157686]

Peer Swinkels is 35 jaar, getrouwd en vader van twee dochters. Woonachtig in Utrecht, maar met het hart in 'zijn' Brabant. Hij studeerde econometrie in Rotterdam en ging vervolgens op 24-jarige leeftijd aan de slag bij Unilever. Daar leerde hij de beginselen van marketing en merk bouwen. Vervolgens maakte hij op verzoek van twee van zijn ooms de stap naar het familiebedrijf in Lieshout. In zijn functie van marketingdirecteur ging hij direct aan de slag met de waarden van het bedrijf en vertaalde die naar marketingcampagnes. Wie kent de commercial niet met de drie vrienden van Amstel die stopten met de Amstel reclame, om vervolgens een echt Brabants biertje te gaan nuttigen? En de persiflage op de 'inloopkoelkast' van Heineken? Alles met de slogan 'Zo. Nu eerst een Bavaria'.
Als directielid van Bavaria is hij sinds 2004 verantwoordelijk voor marketing worldwide, sales retail Nederland en public relations. Peer is samen met vier andere familieleden verantwoordelijk voor 1000 medewerkers, een omzet van 450 miljoen euro in 117 landen en 6,5 miljoen hectoliter bier. In de afgelopen jaren heeft hij zich ingezet voor de complete restyling van Bavaria. Eerst in Nederland, vervolgens in de rest van de wereld. Met Bavaria City Racing in Rotterdam en Moskou laat onze Knoergoeie Brabander zien dat hij precies weet hoe je een merk goed en onderscheidend profileert. Daarnaast maakt hij zich met 'Bavaria United' sterk voor het clubleven van lokale voetbalverenigingen in Brabant. Uiteraard kent iedereen nog de Dutch Dress, die tijdens het WK volop de aandacht vestigde op de brouwer uit Lieshout. Een echte ambassadeur voor Brabants Ondernemerschap.
Peer Swinkels, jong elan voor het instituut van Knoergoeie Brabanders. Met mede Knoergoeien als Frits Spits, Wim Dik, Joost Prinssen, Cor Swaneberg, Jan Bluysen en René Bastiaanse, zal Peer Swinkels zich zeker thuis voelen in het Knoerissenrijk. Peer Swinkels wordt geëerd op zaterdag 12 februari tijdens de Pronkzitting in het tenniscentrum.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant