Afbeelding

Terugblik tweede klasse

Voetbal 14 keer gelezen
UDEN/OSS – Zondermeer een hele mooie klasse 2H. Met veel regioploegen die naar behoren presteren. Soms met goed voetbal, maar ook vaak met slaapverwekkende vertoningen. Neem ze zoals ze zijn, want voetbal blijft leuk. We beginnen in het warme augustus als alle tellers nog op nul staan.

[image=157583]

Over Festilent hoor je niemand klagen op De Bundel. De ‘Zillanders’ staan als promovendus brutaal op een vierde plek met slechts drie punten achterstand op koploper Venlosche Boys. Via het ‘Topklasse-arrest’ vorig seizoen als tweede gepromoveerd naar de tweede klasse. Met banddikte verslagen door kampioen HVV Helmond wat aan de feestvreugde weinig afdeed. In dit seizoen met slechts één verliespartij, thuis tegen Volharding. Middenvelder Jeroen Veld zal nog met gemengde gevoelens terugdenken aan dit duel op 19 september waar hij met ‘rood’ voortijdig het veld (wat een understatement) moest verlaten. Lucien Roeffen is verantwoordelijk voor al die Zeelandse successen. Een trainer die meer in zijn mars heeft volgens technische man bij Festilent: Hans Smits. Smits verklaarde dat in SkyLine Sport afgelopen zaterdag.

[image=72926]

Virtueel tweede
Opvallend in 2H is de tweede plek van Wilhelmina’08. Normaal zou je de Noord-Limburgers zoeken in de contreien Sportclub Irene en Baarlo, de twee hekkensluiters. De Weertenaren staan, mits ze het inhaalduel winnen, virtueel tweede. Margriet dat staat met een gelijk aantal punten derde. De Hashemi-boys laten zich uitstekend gelden. Op verplaatsing zijn de Ossenaren nog zonder verlies. Verloren werd er thuis van Someren en Wilhelmina’08. Someren overigens, dat wel degelijk munt sloeg uit het schrikeffect door het ontslag van trainer John Timmermans. De ploeg van De Potackers speelde na wegsturen van de trainer (26 oktober red. PK) nog drie wedstrijden. Margriet (0-2) Rood-Wit (0-3 en Venlosche Boys (4-0) werden zonder een tegengoal te incasseren verslagen.

[image=153616]

Diepe indruk
Margriet beleefde een bewogen jaar. Het nam noodgedwongen afscheid van voorzitter John Boerdonk. De Margriet-preses verloor de ongelijke strijd tegen zijn ziekte kansloos en werd op zaterdag 19 juni in Rosmalen gecremeerd. De rit langs De Amstelhoef, bevolkt met heel veel Margieters, maakte een diepe indruk. Sportief ging het Margriet bijzonder voor de wind. Hashemi heeft het elftal lekker naar zijn hand gezet. De winst op 17 oktober tegen Rood Wit'67 was daar een bewijs van. Met tien man (Schuurmans kreeg rood van scheidsrechter Hermus na een vermeende charge op Constancia) bleef de winst alsnog in Oss. Teleurstellend was een week later de bekeruitschakeling door stadsgenoot DESO. Op de dag dat PSV de historische 10-0 winst op Feyenoord behaalde, plaatste vierde klasser DESO zich op de Amstelhoef voor de volgende ronde (18 december uit Blauw Geel red. PK). De 1-3 zege was een pleister op de wonde voor het een week eerder afgebrande DESO-clubhuis.

[image=115773]

Jordy Suppers
Herpinia zal zich kost wat kost willen handhaven. Het zag vooraf aan deze competitie sterspeler Thijs van der Velden naar OJC vertrekken. Daar kwam nog eens bij dat het op 31 oktober tegen HVV in Helmond Jordy Suppers verloor met een dubbele beenbreuk. Geen leuke dingen voor trainer Giel van Orsouw die aangaf eind dit seizoen bij Herpinia de bekende pannen erop te leggen. Herpinia won slechts twee maal deze competitie. Thuis tegen Rood-Wit en uit bij HVV, waar de vreugde van de winst werd overschaduwd door de beenbreuk van Suppers. Met elf uit negen en de thuiswedstrijd tegen SSS’18 nog in het verschiet is de negende plek best redelijk. Het hoofdveld op De Wilgendaal is volgens velen, waaronder trainer Giel van Orsouw, een ramp. Het veld is bij het minste of geringste regenbuitje bijna onbespeelbaar. Voorzitter Wim van Hoogstraten heeft er wel een verklaring voor: "Op ons veld zit een verzadigd stuk van harde leem. Dat gedeelte laat geen water door. Dit vraagt dringend om een ingreep. Ons hoofdterrein is dan een paar maanden niet bespeelbaar. Dit zou het beste in de zomerstop kunnen plaatsvinden."

[image=157584]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant