Afbeelding

Les 'mvo' bij netwerkontbijt

Zakelijk 23 keer gelezen
UDEN - Het was het eerste resultaat van de brainstormsessie van twee maanden geleden: een bijeenkomst voor Udense, Veghelse en Schijndelse ondernemers over maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo). Het netwerkontbijt woensdagochtend, waar honderddertig ondernemers en betrokkenen bij aanschoven, was in opdracht van ReVUS georganiseerd door de Kamer van Koophandel Brabant en COS Brabant, het centrum voor internationale samenwerking. Doelstelling was de ondernemers te informeren over het belang van maatschappelijk verantwoord ondernemen voor zowel de wereld als de eigen onderneming.

[image=157531]

Bij Tennant in Uden schoven de ruim honderd ondernemers aan bij het ontbijt om te netwerken maar vooral om geïnformeerd te worden over maatschappelijk verantwoord ondernemen. “Bij mvo is heel veel mogelijk, het ligt aan uw eigen onderneming, de mensen met wie u werkt en uw werknemers”, zei Willemijn Peeters van COS Brabant. “Als COS kunnen we u tips geven en op weg helpen. We hebben een mvo-waaier, de duurzaam-ondernemen-doe-je-zelf-show, een mvo-prijs, de documentaire ‘werelds zakendoen’, stappenplannen, een netwerk van bedrijven die al bezig zijn met mvo en natuurlijk bieden we één-op-één-gesprekken.”

Plannen ontwikkelen
In september werd een brainstormsessie gehouden door ReVUS, waarbij vertegenwoordigers van de drie gemeenten Uden, Veghel en Schijndel, de ondernemersverenigingen, parkmanagement SVBV en SBBU en de twee NGO’s COS Brabant en Lokale Agenda 21 zijn aangesloten. ReVUS wil samenwerken op economisch niveau stimuleren, nieuwe plannen ontwikkelen en bestaande initiatieven uitbouwen. Resultaat van de brainstormsessie is het mvo-actieplan. ReVUS gaat zich nu richten op het maken van een informatiepakket, gecombineerd met een duurzaamheidsscan die ondernemers kunnen laten uitvoeren. Ook het opzetten van een informatiemarkt en het aanstellen van een mvo-adviseur behoort tot de plannen van ReVUS.

[image=157532][image=157533][image=157534]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant