Afbeelding

‘Ons centrum is van iedereen’

Centrum 19 keer gelezen
UDEN - De twintig personen die zitting hebben genomen in de klankbordgroep Centrum Hoek Promenade hebben twee bijeenkomsten achter de rug. Daar zijn volgens wethouder René Peerenboom verrassende ideeën naar voren gekomen. “Deze ideeën worden door de gemeente meegenomen en tot één hoofddenkrichting teruggebracht. De uitkomsten verwachten we rond maart 2011 te kunnen presenteren.”

[image=157504]

Een groene invulling, de kerk als ‘landmark’, suggesties voor ‘trekkers’, wat is de Udense maat, bouwen we er appartementen voor ouderen of juist jongeren? Dat zijn de punten waar de klankbordgroep, bestaande uit Udenaren uit alle lagen van de bevolking, zich over hebben gebogen. René Peerenboom: “Zo vond de klankbordgroep dat de Pastoor Spieringstraat maximaal verlegd moet worden om ruimte te creëren voor nieuwe ontwikkelingen. Ook willen ze de Marktstraat in de ontwikkeling betrekken om het rondje goed zichtbaar te maken.”

Uitkomsten
Wethouder René Peerenboom mocht na afloop van de tweede sessie de uitkomsten in ontvangst nemen. “Deze reacties zijn heel belangrijk, want we willen draagvlak voor de plannen bij onze inwoners. Ons centrum is van iedereen. De ideeën van de klankbordgroep nemen we dan ook uiterst serieus mee bij de verdere invulling van het gebied. Er zijn nog vragen open blijven staan, maar dat is prima. Deze kunnen in het vervolgtraject meegenomen worden.”
De website van de gemeente Uden wordt het belangrijkste communicatiemiddel voor het Centrumplan Hoek promenade. Dat kan via de site van de gemeente Uden, maar ook direct via www.centrumplanhoekpromenade.nl. Daarop is nu al heel veel informatie te vinden en het blijft de actuele nieuwsbron voor alle geïnteresseerden. Die kunnen binnenkort ook heel direct reageren op de plannen of zelf suggesties aangeven.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant