Afbeelding

Oudejaarsprogramma: 'Ik hou van Uden!'

Kunst en cultuur 36 keer gelezen
UDEN - Inmiddels een mooie traditie in Uden; het Udense Oudejaarsprogramma. De voorbereidingen zijn in volle gang om ook dit jaar twee keer voor een uitverkocht Markant te spelen. In 2009 is voor een nieuwe opzet gekozen, waarbij meerdere artiesten een kort optreden verzorgen waardoor er heel veel afwisseling is.

[image=157502]

Het publiek zat vorig jaar twee uur lang op het puntje van z’n stoel en kwam helemaal enthousiast de zaal uit. Vanwege het grote succes vorig jaar is ook nu weer voor deze opzet gekozen, alleen met nog meer variatie. Zang, dans, muziek; een keur aan genres en artiesten komt voorbij in een aaneenschakeling van acts over Uden. Dit alles onder bezielende leiding en regie van Jos van Lanen, Toon van den Tillaar en Ad van Duijnhoven. Zij hebben op verzoek van Markant deze taak wederom op zich genomen, een dankbare maar intensieve en tijdrovende klus. En de verwachtingen zijn hoog gespannen. De hele voorstelling wordt gedragen door Udense artiesten. Het gezelschap bestaat dit jaar uit Geertje van de Rijt, Jan Broekhuizen, Niels Swinkels, John en Ankh van Burk, Ellen en Rob de Gier, Joyce van der Sangen, Belinde van Bommel, Dirk van den Brand, leden van V&K en leerlingen van de Art-klas van het VMBO. Marco van Hooft neemt de presentatie voor zijn rekening en de muzikale ondersteuning wordt verzorgd door Jacques Tichelaar samen met Patrick van Vught, Niels Swinkels en Jaco Gerardts.
Het thema van de voorstelling is uiteraard weer de diverse Udense gebeurtenissen van het afgelopen jaar. Hier en daar een kritische noot, maar vooral ook een ode aan het mooie Uden. Het enthousiasme van de groep is aanstekelijk, zij hebben er dan ook heel veel zin om op 28 en 29 december een daverende voorstelling neerzetten.
Na het programma in de theaterzaal begint het feest in de foyer met muziek van de Udense band Ruizzz. Deze gezellige coverband speelt populaire Nederlandstalige nummers met een eigen tintje, maar zeker herkenbaar voor het publiek. In de foyer zijn er uiteraard weer oliebollen en champagne voor iedereen, aangeboden door De Winter media groep.

‘Ik hou van Uden’ het Udens Oudejaarsprogramma 2010 op dinsdag 28 en woensdag 29 december om 20.30 uur in Theater Markant. De entree bedraagt 12,50 euro (inclusief consumptie & garderobe)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant