Afbeelding

'Het Schouw-gevoel moet terug'

Algemeen 81 keer gelezen
UDEN - “Ik wil, als de evenementenhal straks gereed is, dat Uden het ‘Schouw-gevoel’ weer terug krijgt”, zegt Maarten Prinssen, die maandag door Cor van der Heijden is aangesteld als algemeen directeur van de nieuwe Holding Markant BV, die in 2011 start met de bouw van de nieuwe evenementenhal naast Theater Markant en vanaf 2013 samen met Theater Markant, waarvan Marjorie van Geenhuizen directeur is, het theater en de evenementenhal gaat exploiteren.

[image=157501]

Maarten Prinssen verkocht begin dit jaar zijn aandelen van Lensen Projectinrichters in Ammerzoden. “Met mijn 45 jaar was ik toe aan een andere uitdaging. Ik heb er nog een half jaar uitgewerkt en had daarna tijd om na te denken wat ik wilde. Natuurlijk volgde ik het nieuws rond de evenementenhal. Zelf ben ik ooit op 18-jarige leeftijd begonnen bij Cor van der Heijden. Ik heb altijd veel respect voor hem gehad. Hij heeft iets waar ik ook voor sta: kwaliteit. Ik heb met hem altijd een soort vader-zoon gevoel gehad. Als oud-Prins heb ik veel contacten met Cor, hij is ook oud-Prins. ‘s Avonds op Prinsjesdag, toen we samen naar de troonrede hadden gekeken, hadden we met de oud-Prinsen een diner in een restaurant. Het toeval wilde dat ik tegenover Cor en zijn vrouw Rien zat. Ik heb hem toen aangesproken over zijn plannen. Ik zei dat hij een sterke vent nodig had die heel Uden kent, die wat aaibaarder is geworden en makkelijk bij de gemeente binnenloopt. Een goede verkoper met verstand van gastvrijheid en beleving. Cor luisterde aandachtig en ik zei: ‘volgens mij zit die vent tegenover je’”, vertelt Maarten Prinssen lachend.
Cor van der Heijden hoefde hier niet lang over na te denken. Maarten Prinssen sprak ook nog uitvoerig met Cors familie, vrouw Rien en de kinderen. “Ik wilde dat zij er ook een goed gevoel bij zouden hebben”, aldus Prinssen. De nieuwe algemeen directeur hakte maandag de knoop door. “Ik had nog wat andere ijzers in het vuur. Die heb ik maandag afgebeld.”
Inmiddels heeft Prinssen al gesprekken gevoerd met Marjorie van Geenhuizen. “Dat is prettig verlopen. Ik er veel respect voor zoals zij zich de afgelopen jaren staande heeft gehouden met ‘Big-brother-is-watching-you’ aan de overkant. Ze is altijd alleen op het schip geweest, dus voor haar is het natuurlijk ook even wennen. Maar met respect voor elkaar zijn er geen beren op de weg.”
Maarten Prinssen beseft dat hij een stevige klus begint, om Markant en de nieuwe evenementenhal winstgevend te maken. “Samen maken we het exploitabel. Het wordt hard werken. Marjorie en ik willen, voor de man met de pet én de man met de grote auto het ‘Schouw-gevoel’ terugbrengen. De Udenaar moet zich hier heel prettig gaan voelen. Dat geldt ook voor alle scholen, verenigingen en instellingen, waarvan er veel armlastig zijn. Elke eindejaarsmusical of balletuitvoering moet hier mogelijk en betaalbaar zijn. Ik hoop een beetje het ‘Walter Loeffen’ effect te bereiken; een warm gevoel van gastvrijheid.”
Maarten Prinssen werkte lange tijd buiten Uden maar heeft, onder meer als oud-Prins en mede-oprichter van Initialis, een enorm netwerk opgebouwd in Uden. “Ik geniet nu van het feit dat ik zoveel mensen ken in Uden en dat ik dat in kan zetten voor deze nieuwe uitdaging. Het is ook geweldig een baan als deze in Uden te hebben. Ik kan nu naar mijn werk lopen”, lacht Prinssen. “Ik ben geboren en getogen Udenaar en wil er voor iedereen zijn. Dat is ook wat ik wil bewerkstelligen, een huis van Uden. Ik denk dat ik daar een belangrijke rol in kan spelen. Als ondernemer kijk je toch anders naar kosten en organisaties. Ik wil het beste uit mensen halen. Daarbij moet ik zeggen dat dat nu bij Markant ook al gebeurt. Daar heerst een goede sfeer, met goede mensen.”
De taakverdeling tussen Maarten Prinssen en Marjorie van Geenhuizen is nog niet gemaakt. “Daar moeten we het nog over hebben. Ik zwaai in elk geval als algemeen directeur de scepter. Maar we zullen een méér dan gelijkwaardige samenwerking hebben. We gaan het samen doen. Alleen een hond heeft een baas.”
Cor van der Heijden gaat een Raad van Commissarissen aanstellen. "Daar worden Marjorie en ik ook bij betrokken. Zelf zie ik graag eigenwijze mensen om me heen. Die kunnen soms lastig zijn maar die brengen je verder dan alleen de knikkers." Prinssen benadrukt ook dat hij geen Knoerissenstal gaat bouwen. "Dat denken sommige mensen misschien door mijn achtergronden. We gaan het hier verbreden. Er moeten zeker 250 evenementen gaan plaatsvinden. Dat kunnen ook begrafenissen, bruiloften en bedrijfsfeesten zijn. Of een school met de eindmusical. Kijk, nu ligt het gebouw (Markant, red.) stil in de zomer. In juli en augustus zijn er geen activiteiten. Dat moet straks anders. Natuurlijk zijn er mensen op vakantie, maar er blijven er ook altijd veel thuis."
Prinssen zegt het eerste jaar vooral de bouwbegeleiding ter hand te nemen. "Samen met Tim van Helmond. Verder pak ik de logistiek aan en ga ik het eerste jaar ook het land in om stage te lopen bij grote evenementen en evenementengebouwen. En dan start hopelijke de bouw van onze evenementenhal op 1 januari 2012, zodat we 1 januari 2013 open kunnen. Het krijgt de stijl van Markant, ook met veel glas aan de buitenzijde. En geloof me, het krijgt een warm hart."
Prinssen kijkt uit naar de samenwerking met Cor van der Heijden. "Cor doet dit omdat hij vindt dat hij veel aan Uden te danken heeft. Hij geeft nu iets terug. Dit gaat helemaal lukken."
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant