Afbeelding

‘Ook de ‘dè doe’k nie’-jongens dansen mee’

Kunst en cultuur 21 keer gelezen
UDEN – ‘Durven dansen’, daar draait het om bij Trip Trap Trappendans. De kinderen van de Vlieger doen maandag lekker mee in deze ‘interactieve dansvoorstelling’, “Zelfs de jongens die in het begin iets hebben van ‘dè doe’k nie’ vinden het té jammer om niet mee te doen”, vertelt dansdocente Sonja Selten. “Vroeg of laat staan ze allemaal te bewegen.”

[image=157106]

Ze zijn er dus eigenlijk een beetje ingetuind, de stoere jongens die zogenaamd niet van dansen houden. In het fraaie decor van het danslokaal bij het CKVU zijn ze een beetje betoverd. Allereerst door balletdanseres Anne Gieseke die sierlijk laat zien hoe mooi dansen kan zijn. “Daar worden ze in meegezogen”, vertelt dansdocente Sonja Selten. “Wauw, zou ik dat ook kunnen?”

[image=157110]

Om ze over de drempel heen te brengen, is de Trip Trap Trappendans ontwikkeld die ook nog eens in het thema architectuur geplaatst is. Via een lange levende trap gaan de kinderen door de kamers van een huis en bij elke kamer gaan ze een stukje vrijer dansen.
In het begin, in de badkamer is het jongleren met een onzichtbare druppel.

[image=157107]

“Onbewust staan ze dan al te dansen”, weet Sonja. In de slaapkamer is het dansen met een groot laken en in de woonkamer staan diverse zogenaamde zenders op, waaronder MTV en daar op dansen is ook voor de stoere jongens ‘cool’. Tot slot gaat de klas naar de balkonkamer waar iedereen een dansend huis in de stad verbeeldt. “Het zijn allemaal bruggetjes om te dansen, steeds vrijer, spannender en moeilijker”, vertelt de dansdocente. “Je moet ze over de gene heen brengen. Als te bewust zijn durven ze niet.”
Misschien niet helemaal bewust, maar wel met veel enthousiase, durft aan het eind van de voorstelling ieder kind midden in de kring te gaan staan om en danst vrijuit!

[image=157108]

Trip trap trappendans is een dansproject ontwikkeld door het CKVU waar in oktober en november via stichting C ongeveer 1250 kinderen uit de groepen 3 en 4 aan meedoen. Na de interactieve dansvoorstelling, gaan de kinderen ook in de klas met het dansproject aan de slag. Voor meer informatie, kijk op www.ckvu.nl.

[image=157109]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant