Afbeelding

Zege zorgt voor opluchting bij UDI'19

Voetbal 69 keer gelezen
UDEN - Eindelijk kon men bij UDI'19 weer eens een grote glimlach op het gezicht toveren. Op een stervenskoud Sportpark Parkzicht wonnen de Udenaren zondagmiddag namelijk met 3-0 van SV Deurne. Van Zuidam, Van der Wijst en Strijbosch zorgden voor de goals in een duel dat lange tijd een gelijkopgaande strijd liet zien. Klik hier voor een beeldverslag van de wedstrijd. Of klik op het plaatje hieronder.

Door: Willy Rooyakkers

[video=45jl54116C6]

[image=157057]

Nee, het was wederom geen fantastische wedstrijd maar de punten zijn op dit moment het belangrijkste voor UDI'19. Het veld lag er gedeeltelijk redelijk bij overigens maar aan de kant van het clubhuis viel amper te voetballen. Het zag er nog wit en glibberig uit. Toch waren het de gasten, die aan die kant in de eerste helft moesten aanvallen, die voor de pauze de technisch betere ploeg waren. Deurne, kampend met een soort van uitcomplex, kreeg ook in de openingsfase de betere kansen maar moest toezien dat UDI'19 aan de andere kant al snel de leiding nam. Sam Wassenberg transporteerde een bal naar rechts richting Michiel van Zuidam die een mooie actie in huis had en met links beheerst de verre hoek wist te vinden: 1-0. Zoals gezegd was daarna Deurne toch de iets betere en vaste ploeg. Veel uitgespeelde kansen kreeg men echter niet meer hoewel spits Roy Tulmans dreigend was en de Udense defensie handenvol werk bezorgde. De thuisploeg kwam vlak voor de pauze weer wat beter in de wedstrijd en kreeg meteen een paar flinke kansen. Sam Wassenberg schoot op keeper Budziak, had ook kunnen afspelen, en Timmy Strijbosch vond diezelfde doelman op zijn weg toen hij een behoorlijk schot afleverde.

[image=157056]

Na pauze UDI'19 betere ploeg
In de tweede helft was van het kleine overwicht van Deurne weinig meer over. UDI'19 kreeg het duel steeds meer onder controle en gaf weinig meer weg. Achterin was het overigens Giovanni Henskens die wederom een dijk van een wedstrijd speelde. Trainer Chris van den Dungen had zijn elftal ongewijzigd gelaten in vergelijking met het duel tegen De Valk. Na een uur spelen werd hij echter gedwongen te wisselen omdat Johan Vissers zijn knie leek te verdraaien. "Ik heb een koaie knie", merkte hij na afloop veelbetekenend op. Robin van Cuijk heette zijn vervanger die meteen met een paar felle tackles liet zien present te zijn. Een kwartier voor tijd was hij ook betrokken bij de beslissende tweede goal. Van Zuidam, constant dreigend met zijn snelheid, kwam op rechts door maar de bal bleef hangen in het strafschopgebied waarna Van Cuijk met een efficiente sliding voorkwam dat Deurne kon overnemen en uiteindelijk Bart van der Wijst vanaf zestien meter wist te scoren: 2-0. Een Deurnese verdediger toucheerde de bal lichtjes, net genoeg om Budziak kansloos te maken. Vlak voor tijd was het Van der Wijst die zelf doorging op rechts waarna zijn voorzet door Timmy Strijbosch bij de tweede paal hard en hoog werd binnengeschoten: 3-0. In de minuten daarvoor had Strijbosch al een paar keer helemaal vrij gestaan maar werd de bal telkens tot zijn frustratie naar rechts gespeeld. Maar: blij gezichten natuurlijk bij UDI'19. Een zeer belangrijke zege voor de Parkzichters die weer wat weg kunnen dromen van de onderste plaatsen.

[image=157054]

Opstelling UDI'19: Van Hoeij, De Ruiter, Henskens, Van de Meulenhof, Cremers, Wonders, Vissers (63. Van Cuijk), Van der Wijst, Van Zuidam, Wassenberg (85. Koot), Strijbosch

[image=157055][image=157053][image=157052]

Uitslagen:
Papendrecht - EHC 1-1
UDI'19 - SV Deurne 3-0

[image=157050]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant