Afbeelding

Nieuwe naam voor Stichting Hulphond

Algemeen 34 keer gelezen
HERPEN – Stichting Hulphond in Herpen heet vanaf vandaag, vrijdag 26 november, Hulphond Nederland. De nieuwe naam gaat gepaard met een nieuw logo. Het afgelopen jaar heeft Hulphond Nederland hard gewerkt aan een nieuwe identiteit.

Door grote schulden was het voortbestaan van Hulphond lange tijd onzeker. Een jaar geleden nog was er een schuld van 650.000 euro. Dat bedrag is inmiddels helemaal weggepoetst. Onder aanwezigheid van genodigden, diverse media en de ambassadeurs van de stichting Frits Wester, Monique Heijn, Marion Pauw en Annemarie Postma, is het nieuwe logo met alle elementen van de nieuwe strategie en identiteit bekend gemaakt. Met de nieuwe naam en het nieuwe logo wil Hulphond Nederland een nieuwe weg inslaan en landelijk uitstralen waar zij voor staan. Algemeen directeur Hulphond Nederland, Eric Bouwer, vertelt: "Wij hebben als directie besloten om de stichting als het ware opnieuw uit te vinden. De gehele organisatie is tegen het licht gehouden; de fondsenwerving, de marketing, de manier waarop de honden getraind worden en de cliëntenwerving. Hulphond Nederland leidt hulphonden op voor mensen met een motorische beperking of epilepsie. Onze ambitie is om mensen hun zelfstandigheid en zelfredzaamheid terug te geven.”

Intensief proces
De weg naar een nieuw begin is ingezet door directeur Marketing en Commercie Hulphond Nederland, Rudolph Strickwold. Er moest wat gebeuren. Hij klopte aan bij Bouwer en samen zijn zij een intensief proces gestart. “Wij hadden geen geld, en daardoor wordt je heel creatief in het werven van geld en sponsoren. Aan het einde van 2010 kunnen we nu zeggen dat we weer met een schone lei kunnen starten.”

Bijzondere dag
Het nieuwe logo werd onthuld door Sabine Rensen (22 jaar) die op hetzelfde moment haar Hulphond Juno heeft gekregen. Rensen heeft van haar zorgverzekeraar, na drie keer te zijn afgewezen, in de Madiwodovrijdag show van Paul de Leeuw, alsnog de toezegging van een Hulphond gekregen. "Ik krijg eindelijk mijn leven terug, dank jullie wel."

[image=156975]

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant