Afbeelding

‘De postbodes, die zitten thuis’

Algemeen 34 keer gelezen
UDEN – De postbodes staken vandaag, net als gisteren uit protest tegen de dreigende ontslaggolf die er aan zit te komen. Het parkeerterrein bij TNT aan de Neutronenlaan kleurt oranje van de busjes en auto’s die werkloos geparkeerd staan. Binnen zitten de stakende postbodes niet te kaarten. “Die zitten thuis”, vertelt de zaakwaarnemer die verder niets mag vertellen. “Dat loopt via Den Haag.”

[image=156954]

Zelfs een foto maken van de oranje auto’s mag niet vanaf het terrein van de TNT. “Vanaf de weg mag wel”, zegt de zaakwaarnemer. Een jurist die zijn postbus komt legen, heeft weinig begrip voor de postbodes. “Dat ze eerst hun werk maar eens goed doen, voor ze gaan staken”, en hij vertelt over een heleboel verkeerd bezorgde post. “Als er een andere keuze was, kwam ik hier niet meer.”
De postbode lijkt dus respect te verliezen bij een aantal mensen, maar het begrip postbode is dan ook aan het verdwijnen. Tóch, daar fietst er één! Aan zijn grijze haren te zien een echte ouderwetse postbode!
“Dat denken er meer, maar ik ben postbezorger”, vertelt de man. Postbodes en postbezorger zijn immers twee verschillende functies, zeker wat salaris betreft, maar zichtbaar is het verschil op straat niet.
Veel post heeft de postbezorger ook niet bij: “Ik ben opgeroepen om rouwbrieven te bezorgen.”

[image=156953]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant