Afbeelding

Frank van der Wijst 'beste hovenier'

Algemeen 445 keer gelezen
UDEN - De Udense hovenier Frank van der Wijst heeft donderdagavond de titel 'Vakman van het Jaar' in de wacht gesleept in de categorie 'Hoveniers'. De wedstrijd was uitgeschreven door Werkspot.nl, de grootste marktplaats voor klussen op internet.

[image=157158]

Frank van der Wijst (32) won met zijn titel 250 euro huurtegoed van Workx Materieelverhuur. “Maar dé prijs is de eer dat je vakman van het jaar mag heten in de klasse hoveniers, en daar ben ik vrij trots op”, vertelt de hovenier die sinds 2006 een eigen bedrijf voert. “Ik vond het al vroeg mooi om buiten te werken en om met mijn handen te werken. Ik ben via via bij een hovenier terecht gekomen en zo in het vak beland.”
Hij heeft groene vingers, maar dat alleen is niet meer genoeg voor een hovenier, weet Frank: “Het is in de tuinen van tegenwoordig zo dat mensen steeds minder onderhoud willen, dus het zijn ook veel bouwprojecten waar je mee bezig bent. Van grondwerk tot straatwerk, beregening, verlichting, metselen, stukadoren, grasleggen, je moet van alle markten thuis zijn.” Zeker als je net als Frank van der Wijst geen personeel in dienst hebt. Een bewuste keuze: “Een tuin is mijn visitekaartje en als je het uit handen geeft, is mijn mening, loopt het toch niet helemaal zoals je het zelf wil. Ik maak daarom eigenlijk alles zelf. ‘Van tekening tot rekening’ zoals ze weleens zeggen.”
Een visitekaartje dat veel Udenaren komende winter zullen bezoeken, is de wintertuin van Uden on Ice, want die wordt net als vorig jaar gemaakt door Frank van der Wijst.

Meer weten, kijk op www.vanderwijsttuinen.nl.

[image=157159]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant