Afbeelding

Geslaagde dag voor diamanten bruidspaar

Algemeen 31 keer gelezen
OSS – Het was liefde op het eerste gezicht toen Broer van Haaren (79) op zeventienjarige leeftijd zijn Tonnie (78) bij danscafé Has Megens zag staan. De liefde is vandaag de dag nog steeds in volle bloei. Samen met hun familie vierde het echtpaar woensdag 24 november hun diamanten huwelijksfeest.

[image=156910]

Er hangt een gezellige sfeer in danszaal Vivaldi. Broer en Tonnie hebben twee kinderen, drie kleinkinderen en vier achterkleinkinderen, allen zijn zij aanwezig om het stel te feliciteren. Ook burgemeester Klitsie kon die dag tijd vrijmaken in zijn drukke schema. Hij grapt: “Wij dachten op het gemeentehuis: Tonnie en Broer zijn vandaag 60 jaar getrouwd, dat is zo’n speciale dag; wij houden de gemeenteraadsverkiezingen ook vandaag.”

Pratende papegaai
Je kunt zien dat Tonnie en Broer genieten van hun feest. Uit de muziekboxen klinkt op Tonnies verzoek Nederlandstalige muziek. “Daar houd ik toch zo van”, zegt ze. “Van Jan Smit tot Frans Bauer, ik draai het allemaal. Maar waar ik echt tranen van in de ogen krijg, is van de Oosterlijkse Schlagerzanger Semino Rosie. Die man zingt zo goed.” Als het stel gevraagd wordt naar hun hobby’s wordt het snel duidelijk dat Tonnie en Broer nog altijd actief in het leven staan. De fiets of de scooter is het favoriete vervoersmiddel van Tonnie. “Ik ga mooi achterop zitten en laat mij door Broer overal naar toe brengen”, glimlacht zij. “Dan gaan we samen ergens koffie drinken of boodschappen halen. Ik vind het heerlijk om niet te hoeven fietsen.” Broer vindt het allemaal best. Maar soms stapt hij ook alleen op de fiets. Broer is al jaren fan van TOP OSS, en mist geen wedstrijd van de club. In huize Van Haaren is voetbal het onderwerp van de dag. Tenminste als het aan de papegaai van Tonnie en Broer ligt. Het beestje speelt soms voor commentator. Hij herhaalt de namen van verschillende voetbalspelers.” Of zijn vocabulaire zo uitgebreid is dat hij ook ‘gefeliciteerd’ kan zeggen, weten Tonnie en Broer niet. Wat zij wel weten is dat het een geslaagde dag was!
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant