Afbeelding

Werkstage Duitse jongeren zit er op

Algemeen 6 keer gelezen
UDEN – De werkstage van enkele Duitse jongeren uit Lippstadt zit er bijna op. Komende week keren ze terug naar Duitsland, een heleboel (werk-) ervaring rijker. Sinds september hielden ze zich bezig met de verbouwing van het voormalige gebouw van basisschool De Zevenster, werkten ze bij een bouwbedrijf of als kapper. Donderdag ontvingen ze van zowel begeleider Stef van den Wijngaard als burgemeester Henk Hellegers een certificaat.

[image=156902]

Bij Party- en Kartcentrum Traxx sprak Van den Wijngaard de jongeren toe. “Jullie hebben van een oude school een nieuwe gemaakt en daarbij goed werk geleverd. Maar ik hoop dat jullie er ook plezier aan hebben beleefd. Daarnaast denk ik dat jullie veel geleerd hebben van al die werkzaamheden en daar ben ik trots op!” Het uitwisselingsproject is een initiatief van het Duitse ministerie van Arbeid. Zij vroegen subsidie voor het project en dit kregen zij van het Europees Sociaal Fonds (ESF). Dit project biedt de jongeren de mogelijkheid om werkervaring op te doen, Nederland te leren kennen, taallessen te volgen én concreet iets te doen voor andere jongeren. Ook burgemeester Henk Hellegers toonde zich positief over het project. “Een paar maanden geleden troffen we elkaar bij de start van het project op het gemeentehuis”, zo richtte hij zich tot de jongeren. “Toen wachtte er veel werk op jullie. In die tussentijd hebben jullie goed werk geleverd en ik ben er trots op dat jullie een bijdrage hebben geleverd aan de leefbaarheid van Uden.”
Vervolgens vroeg de burgemeester zich af hoe de jongeren het zelf hebben ervaren. “Het werk beviel steeds beter, we mochten veel zelfstandig doen en hebben daardoor veel geleerd”, waren veel gehoorde opmerkingen. Eén van de deelnemers gaf zelfs aan graag in Uden te willen blijven. Na de plichtplegingen konden de jongeren zich uitleven op de kartbaan van Traxx.

[image=156906][image=156903][image=156904][image=156905]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant