Afbeelding

'Tribunaal' oordeelt over samenwerking

Algemeen 2 keer gelezen
UDEN - SVUwonen hield dinsdagavond samen met de gemeente Uden een werkconferentie over maatschappelijke opvang in De Pul in Uden. De pro’s en contra’s van samenwerking in de keten en het belang van netwerken werden voor het voetlicht gebracht.

[image=156878]

De conferentie kreeg met hulp van enkele acteurs de verrassende vorm van een tribunaal: het Draadkracht Tribunaal. De deelnemers werden (uit)gedaagd om met elkaar in discussie te gaan over thema’s die bij samenwerking en netwerken horen. José Moonen, manager Woondiensten SVUwonen: “Natuurlijk hebben de gemeente Uden en SVUwonen een verantwoordelijkheid op het gebied van maatschappelijke opvang. Maar we hebben wel de deskundigheid nodig van andere maatschappelijke organisaties, zoals het Verdihuis, maatschappelijk werk, GGZ, politie enzovoorts. Door met al deze organisaties een krachtig netwerk op te bouwen, kunnen we maatschappelijke opvang beter vorm geven. We bereiken resultaten als we slimme verbindingen maken tussen partijen, knooppunten leggen, kortom draadkracht organiseren.”
Het samenbrengen van de diverse partijen die werkzaam zijn op het gebied van maatschappelijke opvang leek geslaagd. Tijdens de conferentie waren een kleine 70 professionals en vrijwilligers van ruim 20 verschillende organisaties vertegenwoordigd. Zij gingen aan de slag met vier thema’s. Er werd gediscussieerd over de cliënt, de communicatie in het netwerk, de kracht van de buurt en het in beeld krijgen van de keten. De aanwezigen waren het erover eens dat het belangrijk is elkaar te kennen en elkaar weten te vinden. Het was niet verbazingwekkend dat de ‘rechter’ aan het eind van de ‘zitting’ de organisaties veroordeelde tot het realiseren van een loketfunctie, een digitale sociale kaart en het maken van afspraken met elkaar over verantwoordelijkheden, communicatielijnen en het leren kennen van elkaar. Tot slot gaf de ‘rechter’ aan dat hij de partijen in een volgende bijeenkomst (volgend voorjaar) ter verantwoording zal roepen om te horen hoe uitvoering is gegeven aan zijn vonnis.

[image=156879]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant