Afbeelding

Laatste weekend Lijdensweg van Roodcapje

Kunst en cultuur 88 keer gelezen
UDEN - Stel je voor dat Roodkapje wat ouder is geworden, zo’n jaar of vijftien. En stel je voor dat ze dan de opdracht van haar moeder krijgt om ‘even naar oma te gaan’. Hoe zou ze dan reageren op die vraag van haar moeder of op de man die ze tegenkomt en die, zo hoort ze als ze de man voor de tweede keer ontmoet, Wolf heet?

[image=156876]

Komend weekend is de laatste gelegenheid om een wandeling te maken langs de 15 statiën van ‘De Lijdensweg van Roodcapje’. Karel den Biggelaar en Genoveef Lukassen, kunstenaars van Ateliers Uden Buiten, realiseerden deze serie ter gelegenheid van het Slingerpadfestival.
Voor de invulling van dit nieuwe beeldverhaal gingen zij aan de slag met groepjes inwoners van de gemeenten rondom de Maashorst: Uden, Landerd en Bernheze. Twee basisschoolleerlingen: Merijn en Juliette (11 jaar); twee leerlingen voortgezet onderwijs: Ilse en Mayke (14 jaar); drie sporters: Fransje Murphy, Tiny Verhoeven en Annie Engels; twee senioren: Ferry van Oort en Henry Bouwmans; twee wandelaars: Alex van de Velden en Cecile den Biggelaar en twee educatoren van StichtingC: Dorry Arts en Tim Ruterink.
Voor een filosofische beschouwing is Wouter Prins, conservator van het Museum voor Religieuze Kunst in Uden benaderd. In een begeleidend boekje worden de versie van Grimm, de eigentijdse versie van Den Biggelaar en Lukassen en de beschouwing van Prins bijeengebracht. Het is voor €1,-- te koop bij Naat Piek en bij Boekhandel Bert van der Heijden.

De Lijdensweg begint bij Naat Piek, aan de Pnemstraat 1 te Uden en is gratis toegankelijk.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant