Afbeelding

Spectaculair feest bij 100 jaar Verlaat

Zakelijk 867 keer gelezen
UDEN - Verlaat Uden Bouwsystemen bestaat 100 jaar én is 50 jaar in Uden gevestigd. Reden voor een groot feest dat woensdag gehouden werd in Theater Markant. ’s Middags werden de zakelijke relaties verwend met een spectaculaire show op het grote podium. Dans, cabaret, tromgeroffel, vuur, confetti en gastvrouw Manon Thomas.

[image=156829]

Het werd dus ‘geen stoffig bouwfeest’, zoals Manon Thomas terecht vaststelde. Verlaat Uden Bouwsystemen is natuurlijk ook een bijzonder bouwbedrijf. In de fabriek in Uden worden namelijk grote houten panelen gemaakt die het skelet vormen van allerlei gebouwen. Van scholen, kantoren, kinderdagverblijven en sportaccommodaties tot aan ziekenhuizen toe. Het prefab bouwen gaat sneller, dus goedkoper, maar ook flexibeler, terwijl aan kwaliteit niet ingeboet wordt.
Het imago van systeembouw is dan ook aan het veranderen, zo stelde directeur Patrick Eisma woensdag. “Klanten herkennen de mogelijkheden van ontwerpvrijheid in systeembouw. Het gebouw dat wij maken is vergelijkbaar met permanent, traditioneel aangepakt werk.”
Ook metselwerk aan de buitenkant is mogelijk. Het ziet er dus hetzelfde uit, maar systeembouw is wel flexibeler, en dat is handig, want bijvoorbeeld scholen willen vaak verbouwen. Voor grote wandelementen die dan terugkomen naar Uden vindt Verlaat vaak nog een goed doel ergens in de derde wereld.
De maatschappelijke betrokkenheid van het bedrijf kreeg woensdag nog extra glans toen bekend werd dat, samen met de giften van de klanten, Verlaat Uden een bedrag van 10.000 euro gaat overmaken naar het Rode Kruis én 10.000 euro gaat naar Kika.
Hoewel Verlaat een deel van het feestbudget aan goede doelen wilde besteden, werden ook de honderd medewerkers niet vergeten. Zij vierden ’s avonds feest in Markant met een band en een beroemde zanger: Gerard Joling!

[image=156824]

[image=156825]

[image=156826]

[image=156827]

[image=156828]

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant