Afbeelding

Leukste restaurant van Brabant staat in Boekel

Column 23 keer gelezen
Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=83646]

Het zit me de laatste tijd niet mee. Qua restaurants, bedoel ik. Afgelopen woensdag zaten we bij het Udense Chez Guevara. Jammer dat we dit restaurant niet eerder hadden gevonden … want dan was het vlees misschien nog vers geweest. Op de menukaart waren alleen de twee doodgeslagen vliegen van deze week. Mijn biefstuk bleek zo oud, er zat een steunkous omheen en eronder lagen twee voedselbonnen uit 1943. Het was er zo gezellig als een toiletblok op een Zeeuwse camping. De airco stond veel te hoog; de kakkerlakken onder onze tafel droegen skibrillen. Klagen konden we niet want de ober was thuis eten. Onze wijn kwam pas na anderhalf uur! En die goot de klunzige ober rechtstreeks mijn kruis in. Op dat moment kon ik zijn bloed wel drinken (sorry, Suarez). Achteraf bleek alleen de rekening gepeperd. En dat kopje koffie van de zaak hielp toen ook niet meer!? Op die van mij zat trouwens nog lipstick van de vorige gasten, drie weken terug. En brrr, wat een slappe bak. Als ik in bad ga liggen met een koffieboon in mijn anus, dan is na een half uur het badwater twee keer zo sterk. Nee, diezelfde avond zijn we nog in Veghel naar het favoriete restaurant van mijn vriendin gegaan. Helaas bleek het daar weer absoluut onmogelijk een fatsoenlijk gesprek te voeren. Achteraf denk ik dat we toch iets te dicht bij de ballenbak zaten.

Ho ho, voordat mijn postbode Ton komende week met een heftruck die 18 kuub verontwaardigde haatmail op mijn deurmat komt kieperen; de kwaliteit van alle andere restaurants in de regio is bovenmodaal. Echt, van Oeffelt tot Broekhoek, allemaal top! Met als bovenste beste topper Brasserie “Porte de Provence” in Boekel. Tenminste, als ik de site van smulweb mag geloven. Deze tegenhanger van de Michelingids, die zegt vooral naar de beleving van de gasten te kijken, zette Eterij “de Provinciale Poort” (ik vertaal het maar even) op nummer 1 van Brabant.

Tja, we worden doodgegooid met lijstjes. De Quote 500, de 125 meest hilarische PVV-bloopers, de raad van 11, de top 2000 aller tijden, de 10 ergste verslavingen ooit (op nummer 1 remvloeistof drinken, je denkt wel dat je zult stoppen maar dat valt dus vies tegen) en ga zo maar door. Maar bedenk, zo’n lijstje is net als restaurantvoer, of nee, net als het Hele Leven: je kunt het doorslikken of uitspugen. En soms moet je toch echt het laatste doen om niet doodziek te worden.

Een smakelijk weekend gewenst door


Mark van de Veerdonk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant