Afbeelding

Bijzondere omgeving voor kunstexpositie

Kunst en cultuur 26 keer gelezen
UDEN - Wethouder Marcel Delhez opende woensdag een kunstexpositie in de voormalige Pius X kerk in Uden. Tijdens deze expositie die tot eind januari 2011 open blijft, worden alle door regionale kunstenaars aan stichting Lucai gedoneerde werken én de werken van de op 17 november 2009 overleden actrice en kunstenares Josine van Dalsum getoond en te koop aangeboden.

[image=156195]

Diverse kunstenaars hebben de afgelopen tijd een werk gedoneerd aan stichting Lucai, waarvan de opbrengst na verkoop volledig ten goede komt aan stichting Lucai. Stichting Lucai biedt ernstig zieke tieners en hun gezin een compleet verzorgde, onvergetelijke en onbezorgde vakantieweek in de directe omgeving van Uden.
Josine van Dalsum begon met schilderen nadat bij haar kanker werd geconstateerd.. Zij had bij leven al aangegeven stichting Lucai graag te willen helpen. Door haar ziekte echter was dit niet meer mogelijk, maar maakt zij- bij monde van haar man John van de Rest - die belofte alsnog waar door een groot deel van de opbrengst van haar – tijdens de expositie verkochte werken - aan stichting Lucai te schenken.
Vanaf zaterdag 20 november is in de weekeinden de expositie voor publiek toegankelijk: tussen 11.00 en 17.00 uur is er op zaterdag en zondag de mogelijkheid de expositie in de Pius X te bezoeken. Temidden van alle kunst en diverse live werkende kunstenaars is met een terras een Udense Montmartre-achtige sfeer gecreëerd. (foto: Doreth Versteegde)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant