Afbeelding

Proeflokaal Zuiders 25 november open

Zakelijk 204 keer gelezen
UDEN – Proeflokaal Zuiders, de nieuwe eet- en borrelgelegenheid naast café ’t Stulpke, opent donderdag 25 november de deuren. Zuiders is open tijdens winkelopeningstijden en is daarbuiten ook te reserveren voor feesten, partijen en zakenborrels. In het proeflokaal zijn onder meer de overheerlijke ‘pintxos’ te verkrijgen: kleine hapjes, two-bites, uit de Baskische keuken.

[image=156131]

Een officiële opening komt er die donderdag nog niet, volgens Dick van Zutven. “Het zijn nu drukke, hectische dagen net voor de feestdagen. We gaan er in januari nog een officieel tintje aan geven. Donderdag 25 november krijgen de klanten wel iets lekkers bij een drankje.”
Proeflokaal Zuiders is geen gewone lunchzaak. “We zijn van ’s ochtends tot ’s avonds, een uur na winkelsluitingstijd, open. Op vrijdag hebben we ook koopavond en zondags zijn we alleen open tijdens de koopzondagen.” Op vrijdag is het vanaf 17.00 uur borrel- en pintxosavond.
Joepke, de zus van Dick, gaat Proeflokaal Zuiders leiden en Michiel Boogers is verantwoordelijk voor feesten, partijen en bedrijvenborrels.
Specialiteit van Zuiders zijn de zogeheten ‘pintxos’. Dick van Zutven: “In de Baskische cafés staan de bars vol met schalen met heerlijke hapjes. Geen tapas, maar wat groter, two-bites zeg maar, met een prikker erin. In Baskenland pakken mensen de hapjes zelf van de schalen om ze op hun bord te leggen. Wij hebben ze in een vitrine. Je kunt aanwijzen wat je graag wil en wij doen het op een bordje. We hebben steeds veel verschillende pintxos in het assortiment, in drie verschillende prijsklassen.”
Naast de pintxos heeft Zuiders ook een lunchkaart. “Hierop staan allerlei gerechten, zoals soepen, typische Zuiders-gerechtjes, pasta’s en salades, Belgische kaaskroketten en ook de traditionele lunchgerechten. Daarbij hebben we ook een mooie wijnkaart. Zuiders is niet alleen een eetgelegenheid. Je kunt er ook gewoon gezellig borrelen, met een hapje erbij”, aldus Van Zutven. Het interieur van Proeflokaal Zuiders is bijzonder sfeervol, warm en modern tegelijk. Wie alvast een indruk wil krijgen van de pintxos kan een kijkje nemen op de website www.zuiders.nl.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant